Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Hjemmelavet flæskesvær

Hjemmelavet flæskesvær, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Chips / SnacksRet : Chips / Snacks - Diverse Chips / Snaks

Hovedingrediens : Svinekød - Diverse svinekød

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :



Ingredienser:
1 stk.rå svær af svinekam skåret i ½ cm. strimler
 salt
 
 
Opskrift:
Kom strimlerne i letsaltet, kogende vand og giv dem et opkog. Hæld sværene i en si og skyl dem med koldt vand. Lad dem dryppe af. Bland sværene med salt og læg dem i et ovnfast fad eller en foliebakke.

Stil dem midt i ovnen ved 200° i ca. 25 min. til de er sprøde. Vend dem nogle gange. Lad sværene dryppe af på køkkenrulle eller i en si.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (127 stemmer)

Opskriften er vist 121043 gange,
og udskrevet 1790 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Hanne  -  2020-03-31 10:55:24
Tak for opskrift, de bliver super gode. Men jeg vil lige korrigerer dig. Da du skriver oprindelses land Danmark, det er ikke korrekt, flæskesvær stammer fra England og hedder Pork scratchings hvor de brugte alt fra grisen i de svære tider i 1800.tallet. Så hvor end vi gerne vil have det er en Dansk opfindelse så passer det ikke. Desværre.

Thomas  -  2017-02-02 10:24:12
HVordan skal man give dem et opkog, når de ligger i kogende vand i forvejen (jf. opskriften)?

turbotossen  -  2017-01-31 13:11:49
jeg skal prøve den opskrift som du har skrevet per Sohl, og vender tilbage efter prøvning

Per Sohl  -  2016-12-20 21:01:49
Man kan også dyppe de rå sværd i sukker inden kogning i salt. Det giver en ekstra sprødhed og farven bliver som karamel.

Ina  -  2016-02-27 10:39:14
Hvordan skal de opbevares når de er færdige? Tænker selv lufttæt krukke/bøtte ved stuetemperatur, men er det en rigtigt formodning...

Inge larsen  -  2015-12-26 19:03:32
Ja...de er gode fra ovnen :-) Men ovnen er totalt sprøjtet til overalt-så man skal være indstillet på en grundig rengøring af ovnen bagefter :-( . Næste gang vil jeg prøve i en gryde

Karen  -  2015-12-25 19:34:16
Så vidt jeg kan læse, står der altså: " giv dem et opkog i letsaltet vand" Der står ikke en lyd i opskriften om at koge dem i fedt 😳😳

Mogens Lauridsen  -  2015-01-04 17:41:18
Så oprandt den sidste dag, hvor der skal købes flæskesvær i butikken. Nem og godt at lave og når det laves i ovn, fjernes den fede smag, der ellers er ved flæskesvær. Min bedre halvdel er meget begejstret ;-)

Liselotte  -  2013-12-23 17:03:14
Igen i år skal vi have disse fantastiske flæskesværer. De er så englene synger og det er ørerdøvende - Mums

NonBlond  -  2013-09-26 18:40:58
De er fantastiske. Jeg har før lavet flæskesvær i gryde, men de her bliver meget mere lækre.. Og så er de vild lette at lave.

flora  -  2012-11-03 16:11:42
så gode mmmm mums

Conny  -  2011-05-01 02:30:56
Husk lige på - at når man laver ribbensteg/svinekam, så bliver sværen automatisk sprød. Skær i stedet sværen fra, og lad dem stege i deres eget fedt på bagepapir i ca. knap 2 timer, så har du et resultat uden kogning i fedt først - meget "sundere" end kogt i fedt, og er det rene naturprodukt efter man har stegt en flæskesteg. og de bliver knasende sprøde.

  -  2011-04-12 15:44:01
Husk svin også har hudorme, men de smager kanon

Linda  -  2011-02-04 10:35:06
Denne opskrift glæder jeg mig til at prøve, har en masse at lave svær af fra vi slagtede gris og dejligt med en opskrift, hvor de ikke skal koges i fedt, de er fede nok i forvejen

ÅGE  -  2010-11-17 09:14:27
ER DET SUNDT

johnp  -  2007-11-09 23:10:15
Den bedste svær får man fra ANTONIUS gris

Dorthe  -  2007-10-08 18:13:13
de er enormt gode min mand fløj på en lysserød sky og rart at kunne undgå alt det friture de er jo fede nok

6rfy  -  2007-10-02 18:16:39
hmnvh'ø

Anette  -  0000-00-00 00:00:00
de bedsre flæskesvær jeg har lavet,dejlige sprøde og knasende

kenneth  -  0000-00-00 00:00:00
De skal laves som man ville lave noget i en fritue, lad fedtet smelte lagsomt fra de føste, så kan gryden efterfølgende bruges til resten der skal laves. Holdes på trin 4 med halt låg på, pas på da det sprøjter en del, tag de færdig eop med hulske eller lign. Lægges på køkkenrulle og drysses med slat.

PIA  -  0000-00-00 00:00:00
Det er overhovdet ikke sådan de skal laves. De skal KUN tilberedes i en gryde og deri skal de steges i deres eget fedt (det som sidder på sværen). Varmen skal være svag i begyndelsen og når noget af fedtet er smeltet skal der skrues op. Til sidst tilsættes groft salt.

johnp  -  0000-00-00 00:00:00
Det bliver bare værdens bedste svær