Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Hjemmelavet flæskesvær

Hjemmelavet flæskesvær, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Chips / SnacksRet : Chips / Snacks - Diverse Chips / Snaks

Hovedingrediens : Svinekød - Diverse svinekød

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :





Ingredienser:
1 stk.rå svær af svinekam skåret i ½ cm. strimler
 salt
 
 


Opskrift:

Kom strimlerne i letsaltet, kogende vand og giv dem et opkog. Hæld sværene i en si og skyl dem med koldt vand. Lad dem dryppe af. Bland sværene med salt og læg dem i et ovnfast fad eller en foliebakke.

Stil dem midt i ovnen ved 200° i ca. 25 min. til de er sprøde. Vend dem nogle gange. Lad sværene dryppe af på køkkenrulle eller i en si.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (126 stemmer)

Opskriften er vist 117430 gange,
og udskrevet 1752 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Thomas  -  2017-02-02 10:24:12
HVordan skal man give dem et opkog, når de ligger i kogende vand i forvejen (jf. opskriften)?


turbotossen  -  2017-01-31 13:11:49
jeg skal prøve den opskrift som du har skrevet per Sohl, og vender tilbage efter prøvning


Per Sohl  -  2016-12-20 21:01:49
Man kan også dyppe de rå sværd i sukker inden kogning i salt. Det giver en ekstra sprødhed og farven bliver som karamel.


Ina  -  2016-02-27 10:39:14
Hvordan skal de opbevares når de er færdige? Tænker selv lufttæt krukke/bøtte ved stuetemperatur, men er det en rigtigt formodning...


Inge larsen  -  2015-12-26 19:03:32
Ja...de er gode fra ovnen :-) Men ovnen er totalt sprøjtet til overalt-så man skal være indstillet på en grundig rengøring af ovnen bagefter :-( . Næste gang vil jeg prøve i en gryde


Karen  -  2015-12-25 19:34:16
Så vidt jeg kan læse, står der altså: " giv dem et opkog i letsaltet vand" Der står ikke en lyd i opskriften om at koge dem i fedt 😳😳


Mogens Lauridsen  -  2015-01-04 17:41:18
Så oprandt den sidste dag, hvor der skal købes flæskesvær i butikken. Nem og godt at lave og når det laves i ovn, fjernes den fede smag, der ellers er ved flæskesvær. Min bedre halvdel er meget begejstret ;-)


Liselotte  -  2013-12-23 17:03:14
Igen i år skal vi have disse fantastiske flæskesværer. De er så englene synger og det er ørerdøvende - Mums


NonBlond  -  2013-09-26 18:40:58
De er fantastiske. Jeg har før lavet flæskesvær i gryde, men de her bliver meget mere lækre.. Og så er de vild lette at lave.


flora  -  2012-11-03 16:11:42
så gode mmmm mums


Conny  -  2011-05-01 02:30:56
Husk lige på - at når man laver ribbensteg/svinekam, så bliver sværen automatisk sprød. Skær i stedet sværen fra, og lad dem stege i deres eget fedt på bagepapir i ca. knap 2 timer, så har du et resultat uden kogning i fedt først - meget "sundere" end kogt i fedt, og er det rene naturprodukt efter man har stegt en flæskesteg. og de bliver knasende sprøde.


  -  2011-04-12 15:44:01
Husk svin også har hudorme, men de smager kanon


Linda  -  2011-02-04 10:35:06
Denne opskrift glæder jeg mig til at prøve, har en masse at lave svær af fra vi slagtede gris og dejligt med en opskrift, hvor de ikke skal koges i fedt, de er fede nok i forvejen


ÅGE  -  2010-11-17 09:14:27
ER DET SUNDT


johnp  -  2007-11-09 23:10:15
Den bedste svær får man fra ANTONIUS gris


Dorthe  -  2007-10-08 18:13:13
de er enormt gode min mand fløj på en lysserød sky og rart at kunne undgå alt det friture de er jo fede nok


6rfy  -  2007-10-02 18:16:39
hmnvh'ø


Anette  -  0000-00-00 00:00:00
de bedsre flæskesvær jeg har lavet,dejlige sprøde og knasende


kenneth  -  0000-00-00 00:00:00
De skal laves som man ville lave noget i en fritue, lad fedtet smelte lagsomt fra de føste, så kan gryden efterfølgende bruges til resten der skal laves. Holdes på trin 4 med halt låg på, pas på da det sprøjter en del, tag de færdig eop med hulske eller lign. Lægges på køkkenrulle og drysses med slat.


PIA  -  0000-00-00 00:00:00
Det er overhovdet ikke sådan de skal laves. De skal KUN tilberedes i en gryde og deri skal de steges i deres eget fedt (det som sidder på sværen). Varmen skal være svag i begyndelsen og når noget af fedtet er smeltet skal der skrues op. Til sidst tilsættes groft salt.


johnp  -  0000-00-00 00:00:00
Det bliver bare værdens bedste svær