Ørredmousse

Ørredmousse, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

ForretterRet : Forretter - Mousse

Hovedingrediens : LakseFisk - Regnbueørred

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:


Ingredienser:
2 røgede regnbueørreder (ca. 300 gram)
1 æg
2 Husblas, blade
0.5 citron
0.5 dl.hvidvin
2 dl.cremefraiche
0.5 bk.karse
 salt
 peber
 
Opskrift:
Pil ørrederne fri for skind og ben. Kog ægget hårdkogt.

Sæt husblasen i blød 8-10 minutter i rigeligt, koldt vand. Skyl og tør citronen. Riv skallen fint ved i en lille skål og pres saften over.

Varm vinen op i en gryde og tag den fra varmen. Knug husblasen fri for vand og smelt den direkte i den varme vin.

Kom ørredkødet i blenderen sammen med det kogte æg, creme fraiche og blend, til fisken er findelt.

Rør klippet karse, citronsaft og skal, samt husbladsblandingen i det hakkede fiskekød. Smag til med salt og peber.

Hæld ørredmoussen i en form eller skål og sæt den køligt i mindst 3 timer, til den er fast.

Servering
Vend ørredmoussen ud på et fad eller form aflange boller ved hjælp af en ske dyppet i varmt vand, og anret dem på tallerkener.

Tips:

Anret moussen på årstidens salater. Pynt med dildkviste og citronbåde, evt. Cherrytomater. Server med flute til.


karakterer:
Opskriften er vist 33813 gange,
og udskrevet 907 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Gerda  -  2009-09-14 09:09:07
vores favoritopskrift. Har serveret med asparges og rejer.