Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Bedstefars skæg kage med syltetøj og marengs

Bedstefars skæg kage med syltetøj og marengs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Bradepandekage

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :


Bedstefars skæg kage med syltetøj og marengs, billede 4 Bedstefars skæg kage med syltetøj og marengs, billede 1 Bedstefars skæg kage med syltetøj og marengs, billede 2 Bedstefars skæg kage med syltetøj og marengs, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
125 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
125 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 Æggeblomme 1 æggeblomme ca 15 gram
300 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Fyld:
5 spsk. Jordbærsyltetøj 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Marengs:
4 Æggehvide 1 æggehvide ca 30 gram
250 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Smørret røres godt med sukkeret. Æggeblommerne røres i en ad gangen. Mel og bagepulver sigtes og røres i skiftevis med mælken.

Dejen fyldes i en smurt bradepande ca. 23x33 cm. Forbages ca. 15 minutter ved 170 grader C. alm. ovn, til overfladen er stiv.

Et jævnt lag syltetøj lægges på.

Æggehviderne piskes godt stive, og 4 spsk. sukker piskes i. Resten af sukkeret vendes i. Marengsmassen fordeles over kagen.

Bagetid:
Yderligere ca. 15 minutter, til marengsmassen er stiv og gylden.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (373 stemmer)

Opskriften er vist 794841 gange,
og udskrevet 33117 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 16932 (4031 kcal)
KJ pr. Pers. 1411 (335 kcal)
Vægt ialt 1215 gram
Vægt pr. Pers. 101 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1393 KJ (331 kcal)
Protein 4.8 gram
Fedt 10.5 gram
Kulhydrat 54.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Borchlarsen  -  2020-08-08 16:57:45
Den er super god kom dog lidt mere mælk i 5 stjerner herfra

erik  -  2020-05-03 18:49:01
den skal bages i 40 min. derefter ca 30 min.

Marianne Søgaard  -  2020-04-27 20:54:53
Bedste bedstefar med skæg ever! Så kort kan det siges :-) Måske lige til den søde side, så næste gang vil jeg komme lidt mindre sukker i selve kagen, ikke i marengsen. Men denne lille ting er ikke nok til at få den ned på en 4’er. Det bliver et stort 5-tal herfra!

Bear næse  -  2020-03-14 13:30:13
Jeg plejer at hælde bearnaise over den! Den bliver super lækker!

Mette h  -  2020-01-30 15:24:52
Super fin kage jeg puttede reven skal og saft fra en appelsin det blev den ikke dårliger af.

Per  -  2019-11-10 21:25:08
Der bør stå hvis smørret skal smeltes, og gør der ikke dette så regn med at det IKKE skal. det kan være en fordel med blødt smør i nogle opskrifter med det er ikke helt så vigtigt.

Kageglæde  -  2019-10-19 13:38:23
Go kage

  -  2019-10-03 11:34:19
Hej, bedstefars skæg kage. Smør og sukker røres grundigt. Er der tale om smeltet smør? Det står aldrig i opskrifter. Skal smørret stå ude på bordet i mange timer til det er blødere?

Jane  -  2019-06-23 15:39:15
Kan man bruge brombær i stedet for

Louise  -  2019-01-12 10:46:18
Jeg er ikke fan🙄 der må findes en bedre opskrift! Vil absolut ikke anbefale denne opskrift! Kage dejen er meget tør og smagløs, og toppen smager meget af æg!

Per  -  2018-09-30 22:24:25
Marengsen bliver blød ??? mon ikke det er fordi der bliver sammenlignet med marengskys, og det er jo ikke meningen at denne marengs skal blive SÅ sprød

  -  2018-02-28 13:40:21
marengsen bliver blød. Ved ikke lige hvorfor. Efter den havde fået den tid den skulle have fik den 20 min mere på ca 190 grader, stadigvæk blød.

  -  2017-05-27 06:38:05
Er der mon nogen, der ved, om kagen er fryseegnet??

Linda  -  2017-05-01 08:39:49
Prøvede en lignende opskrift, men der blev marengsen blød efter bagningen ! Hvad skyldes det ?

  -  2016-10-07 17:41:33
vores variation af denne kage bruger vi æbleskiver, gerne fra syrlige æbler, som fyld. Kontrasten passer rigtigt syrligt med sødt, afhængig af æbler og sukker mængde blandt "bagere"

Jeanette  -  2016-09-22 18:43:09
Fin smag, dog lidt underlig smuldrende konsistens i dejen. Lækker marengs... Skal helt klart prøves igen, måske med et ekstra æg.

Maria   -  2016-09-04 14:59:23
Der står alm. ovn.. Jeg tog varmluft ovn og tiderne passede fint😊 Lækker kage helt traditionel opskrift☀️

Tina  -  2016-06-15 15:34:21
har lige bagt kagen.....og fulgte opskriften.....fyldet oven på blev perfekt men selve kagen smagte ikke så godt......dejen var klistret iforhold til andre kager jeg har bagt....men ungerne har lige givet tilbage melding påat den smagte godt :-)

Eva  -  2016-05-13 14:30:36
i stedet for marmelade bruger jeg rabarber , den bliver dejlig luftdig og smager kanon godt

monica  -  2016-04-23 16:27:47
fantastisk kage elsker den... jeg putter himbær marmelade i og lidt ekstra mælk dog bruger jeg altid mini mælk...

DJ Dorby  -  2016-02-19 14:04:50
god kage, nem at lave

lene  -  2016-01-25 18:08:16
kan bedstefarskæg fryses?

Cecilie  -  2016-01-16 14:44:09
Jeg lavede den smukkeste kage som aldrig ville blive færdig så den brændte på og var som blød kage creme inden i jeg ved ikke hvad der skete men det var squ lidt træls😔 Den fik så meget ekstra tid

  -  2015-07-09 19:57:53
Har prøvet denne, den er kvalmende sød, prøv denne fra bageriet og min afdøde fars bagerimesterbog, den er nu tilpasset i volume til hjemmets brug. " lille bradepande " for det første hed kagen i bageriet "bedstefar kage" Opskrift. 200 gr. magarine/smør 250 gr. sukker/melis 4 æggeblommer 6 tsk. bagepulver 110 gr. mel 130 gr. kartoffelmel 2,1/2 dl. mælk Fyld. 4 piskede æggehvider 250 gr. sukker/melis 120 gr. kokosmel pisk æggehviderne stift med 2 spk sukker,bland sukker og kokosmel i. dejen røres godt og bages ca. 25 minutter ved 170 grader, så kommes fyldet på, og kagen bages igen i 20 minutter lidt højere oppe i ovnen, til den er flot lysebrun i fyldet. prøv denne istedet, der skal ej marmelade på sådan en type kage her, det en stor misforståelse, marmelade hører hjemme i en hindbærsnitte osv, eller om man laver en marengsbund og kommer svedske marmelade og flødeskum på...tja. Hilsen Svend Bak Østergaard 8400 Ebeltoft

karen  -  2015-04-20 14:42:05
kan jeg bage den dagen før

Marie  -  2015-02-25 19:02:44
Jeg vil gerne vide om man kan fryse den?

Grethe  -  2014-11-06 16:16:21
en rigtig god kage ,

Bettina.1965.  -  2014-06-26 19:09:11
Jeg er ikke nogen bager eller en a la Mette Blomsterberg, men jeg elsker at bage og det ofte. Min erfaring siger mig, at bliver margensen ikke sprød kan det skyldes flere ting, bla kan ovnen være for varm. Sukkeret kan være pisket for længe så det ligesom klapper sammen, og så er det altid en super god ide, at putte en. Spsk eddike i margensen, så bliver den altid sprød:-) Håber det hjælper på dem der har spurgt.

Annika  -  2014-06-19 22:14:52
Lavede den som opskriften med et stort MEN, da jeg skulle bruge sukker til marengsen havde jeg kun 160g holden. Ser i komentarende at den sagten kan laves med mindre end opskriften siger. Dejligt!

  -  2014-06-06 16:33:14
Min marengs blev sej istedet for sprød øv øv øv. Nogen der har et bud på hvorfor? Bunden smager fantastisk og vil gerne prøve igen hvis jeg bare vidste hvorfor den blev sej og ikke sprød så jeg ikke laver samme brøler 2 gange

LAURA  -  2014-05-31 21:28:28
Jeg erstatter syltetøj med rabarber, jordbær, blommer og anden frugt. Med rabarber er det godt med en sød marens, men reducerer sukkermængden når jeg bruger frugt.

lækker kage  -  2014-05-24 04:19:30
den smager godt synes jef

Kristine  -  2014-05-15 10:56:00
12 personer ?!? Der var ikke engang dej nok til at fylde en halv bradepande.

pedros  -  2014-01-15 16:56:51
aldrig har jeg smagt noget så hæsligt :-( jeg har bagt kagen før men denne her opskrift er ubrugelig. stor skuffelse og spild af tid og ingredienser.

Lis  -  2013-12-01 21:13:58
Kan kagen bages dagen før den skal serveres eller bliver den så kedelig?

Sonja  -  2013-09-29 15:18:13
Den er super god. Prøv med revet citron eller appelsin skal i dejen og friske æbler (revne eller i tynde skiver) på toppen i stedet for syltetøj... Himmelsk kage. Tak for en dejlig og vildt let opskrift. Den kan ikke gå galt :) Kun fantasien sætter grænser, det er jo tilladt at sætte sit eget præg på tingene ;)

KP  -  2013-09-15 21:44:45
SUPER kage.Uhmmm.

Morten Viuf  -  2013-06-25 07:14:19
Den er rigtig god

Else-Marie Lauridsen  -  2013-06-02 09:30:29
Som Helle Grønning skriver. Uden syltetøj og med kokosmel i marengsen. Sådan bagte min svigermor den, og så hed den Elvakage.

jj  -  2013-05-25 14:16:34
hvordan skal dejen være

j  -  2013-05-25 09:36:30
skal det ikke være hårdt det oven på. og ikke blødt

MIG!  -  2013-02-28 19:07:30
Kagen er rigtig god.

LL  -  2013-02-03 13:25:45
Hvorfor bliver marengs ikke færdig efter 15 min. Vi har lavet kagen til 28 pr. Efter 15 min tog vi kagen ud og marengs var helt flyende under det gyldne lag.

De sødeste piger i verden!<3  -  2013-01-03 15:44:37
Kan man godt bruge piskefløde i stedet for sødmælk?

Sarah  -  2012-09-20 16:06:54
ARGH!!! Glemte at man skulle vende sukkeret i æggeviderne så det hele er pisket. Håber den blir go alligevel.

Bille'n!:-)  -  2012-09-03 19:35:27
Jeg syntes bare den er UHM!!!!:-D

  -  2012-06-19 15:42:10
er kun ti har lige lavet den mums

pinky  -  2012-06-19 15:40:09
prøv at lave dem i muffins forme i stedet for en bageplade :-)

Fam. Jensen  -  2012-05-16 18:15:15
MUMS, den er god. TAK!

Bo Larsen   -  2012-04-25 16:01:06
Rolig Ulla alle har vel hver sin mening så slap lige selv lidt af fej lige først for din egen dør inden du fjer for andres

Bo Larsen   -  2012-04-25 15:56:25
Super god kage men synes at man godt kunne skrive at næsten alle slags syltetøjer kan gå der til har prøver mange og hver gang smagt helt vil godt

Denne opskrift har end 50 kommentarer
Se alle kommentarer her