Sødsur rødfisk med stegte ris

Sødsur rødfisk med stegte ris, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Rødfisk

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
400 g.Danefrost rødfiskfileter
 
 Marinade:
1 æggehvide
0.5 tsk.salt
2 tsk.sherry
1 spsk.kartoffelmel
 olie til friturestegning
 
 Sauce:
2 skalotteløg
2 fedhvidløg
1 spsk.sesamolie
1-2 tsk.reven frisk ingefær
1 tsk.hakket rød chili
2 spsk.ketchup
1 dl.vand
1 spsk.hvidvinseddike
1 spsk.sukker
 
 Stegte ris:
200 g.rå tigerrejer
1 spsk.sesamolie
1 tsk.honning
2 porrer
2 spsk.sojasauce
 kogt ris af 240 g parboiled ris
 
 Tilbehør:
4 skiverbrød
 
 Pynt:
½ mangofrugt
 
Opskrift:
Fiskefileterne skæres i 3cm tykke stave. Marinaden piskes sammen. Fisken og marinaden kommes i en plastpose og trækker i køleskab 30 minutter.

Fisken dybsteges indtil den er gylden, ca. 3 minutter og afdryppes på køkkenrulle.

Skalotteløg og hvidløg hakkes og svitses i wok eller på stegepande – uden at tage farve. De øvrige ingredienser tilsættes og saucen koges 3 minutter.

Fisken kommes op på en tallerken, pyntes med mango og saucen hældes over. Tigerrejerne pilles og svitses i olie og honning indtil de er gennemstegte og tages op. Porrerne skæres i strimler og svitses. Soya sauce og ris tilsættes og varmes igennem. Rejerne vendes ned i risen.





karakterer:
Opskriften er vist 14867 gange,
og udskrevet 324 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2024-03-11 19:27:55
Skal æggehvider piskes stive?

  -   2008-01-26 14:34:15
Fantastisk ret, vi tilsatte noget mere soya , anden gang vi lavede retten