Lun spinatsalat med marinerede courgetter

Lun spinatsalat med marinerede courgetter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

SalaterRet : Salater - Salater

Hovedingrediens : Grøntsager - Spinat

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
75 g.kogte ris (gerne brune)
200 g.courgetter
0.5 tsk.tørret basilikum
0.5 tsk.tørret oregano
150 g.frisk spinat
 
 Marinade:
1 fedhvidløg, presset
3 tsk.olie
3 tsk.citronsaft
1 knsp.tørret kørvel eller estragon
1 knsp.tørret oregano
1 knsp.tørret timian
 salt
 peber
 
Opskrift:
Mens risene koger, laves marinaden. Blend alle ingredienserne sammen (bedst) eller ryst dem sammen i et syltetøjsglas med tæt låg. Sæt til side. Courgetterne halveres og skæres i ikke alt for tynde skiver, ca. 3-4 mm. Varm lidt bouillon op i en gryde og svits courgetteskiverne med basilikum og oregano til courgetterne bliver lyse. Hæld courgetterne op i en skål og hæld marinaden over.

Skyl de friske spinatblade grundigt og pil evt. grove stilke fra. Lad spinaten dryppe godt af og hak den meget groft med en skarp kniv. Når risen er færdig, vendes den forsigtigt i courgetterne og marinaden. Lad blandingen stå, til den stadig er lun, men ikke varm, og det meste af marinaden er suget op. Vend den friske spinat i og servér straks.

Tips:

Man kan fint bruge friske krydderurter i stedet for tørrede, men så skal de hakkes meget fint eller blendes. Man kan også lave salaten i en varm udgave. Så blandes spinaten blot i sammen med de varme ris. Salaten smager også dejligt dagen efter, men tag den ud af køleskabet i god tid. Den er ikke spændende, når den er helt kold.





karakterer:
Opskriften er vist 9526 gange,
og udskrevet 231 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu