Appelsin og spinatsalat

Appelsin og spinatsalat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
SalaterRet : Salater - Salater

Hovedingrediens : Grøntsager - Spinat

Oprindelsesland : Spanien

SpanienIndsendt :      Red:

Appelsin og spinatsalat, billede 4 Appelsin og spinatsalat, billede 1 Appelsin og spinatsalat, billede 2 Appelsin og spinatsalat, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 Appelsiner 1 appelsin vejer ca. 250 gram med skræl.
10 blade Spinat, frisk nippet for stilke
1 Rødløg, pillet vægt 1 almindeligt rødløg vejer ca. 100 gram pillet vægt
1.5 dl. Oliven. sorte. uden sten. i saltlage
   
  Dressing:
dl. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.66 dl. Rødvinseddike 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Pynt:
0.25 dl. Pinjekerner 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Læg hver appelsin på et spækbræt. Skær en 2 cm. tyk skive af hver ende – helt ind til frugtkødet. Fjern skal og den hvide hinde med en skarp kniv. Del appelsinerne i fileter ved forsigtigt at skære ned mellem hinderne og frugtkødet, med en lille skarp kniv. Skær ind over en skål, så saften samles op.

Skyld spinatbladene grundigt og riv dem i små stykker og læg dem i en stor skål. Kom appelsinfileter, sorte oliven og rødløg i skiver i skålen.

Pisk olie og vineddike godt sammen i en lille skål. Hæld dressingen over salaten. Drys med ristede pinjekerner og server straks salaten.


karakterer:
Opskriften er vist 66622 gange,
og udskrevet 1879 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (13 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 2314 (551 kcal)
KJ pr. Pers. 578 (137 kcal)
Vægt ialt 979 gram
Vægt pr. Pers. 244 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 236 KJ (56 kcal)
Protein 1.1 gram
Fedt 1.5 gram
Kulhydrat 10.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Anne   -  2014-10-20 19:19:19
jeg hakkede rødløg i mindre stykker i stedet

Per  -  2010-11-27 08:40:40
vi brugt babyspinat. så er det ikke nødvendigt at rive den i mindre stykker