Appelsin og spinatsalat

Appelsin og spinatsalat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

SalaterRet : Salater - Salater

Hovedingrediens : Grøntsager / Grønsager - Spinat

Oprindelsesland : Spanien

SpanienIndsendt :      Red:

Appelsin og spinatsalat, billede 4 Appelsin og spinatsalat, billede 1 Appelsin og spinatsalat, billede 2 Appelsin og spinatsalat, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 mellemstore appelsiner
10–12 bladespinat
1 rødløg, i skiver
 dl.udstenede sorte oliven
 
 Dressing:
¼ dl.olivenolie
0.66 dl.rødvinseddike
 
 Pynt:
¼ dl.ristede pinjekerner
 
Opskrift:
Læg hver appelsin på et spækbræt. Skær en 2 cm. tyk skive af hver ende – helt ind til frugtkødet. Fjern skal og den hvide hinde med en skarp kniv. Del appelsinerne i fileter ved forsigtigt at skære ned mellem hinderne og frugtkødet, med en lille skarp kniv. Skær ind over en skål, så saften samles op.

Skyld spinatbladene grundigt og riv dem i små stykker og læg dem i en stor skål. Kom appelsinfileter og sorte oliven i skålen.

Pisk olie og vineddike godt sammen i en lille skål. Hæld dressingen over salaten. Drys med pinjekerner og server straks salaten.


karakterer:
Opskriften er vist 63767 gange,
og udskrevet 1854 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (13 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Anne   -  2014-10-20 19:19:19
jeg hakkede rødløg i mindre stykker i stedet

Per  -  2010-11-27 08:40:40
vi brugt babyspinat. så er det ikke nødvendigt at rive den i mindre stykker