Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Jægerens nakkefilet

Jægerens nakkefilet, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Svinekød - Nakkefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
1500 g.nakkefilet
5 dl.tør rødvin
1.5 tsk.basilikum
1-2 fedhvidløg
 
2 tsk.salt
25 g.danablu
5 spsk.creme fraiche 18 %
 
1.5 dl.siet marinade
1.5 dl.vand
1-1.5 dl.fløde
1 tsk. maizena
 evt. kulør
 salt
 peber
 


Tilbehør:
Små pillekartofler, bønner eller ærter.
Opskrift:

Kødet lægges i en skål eller fad, der så vidt muligt passer til kødets størrelse. Rødvin, basilikum og hvidløg blandes og hældes over. Kødet marineres 2 døgn, skal stå køligt og vendes efter 1 døgn.

Kødet tages op af marinaden og tørres med køkkenrulle. Gnides med salt og lægges i en lille bradepande. Brunes i ovnen ca. 15 min ved 225 grader.

Marinade og vand blandes og hældes ved. Kødet steger ca. 1½-1¾ time ved 160 grader afhængig af filetens tykkelse (kødtermometer 72-80 grader).

Skyen hældes fra og tilsættes ½ dl. vand, hvis den er for kraftig. Maizena udrøres i fløden og tilsættes. Saucen koger igennem, smages til med salt og peber og tilsættes evt. kulør.

Lad kødet stå 10-15 min. Inden det skæres i skiver







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (8 stemmer)

Opskriften er vist 43135 gange,
og udskrevet 984 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Casper  -  2009-10-15 14:55:43
Jeg er rigtig interesset i, om den såkaldte creme fraiche og danablu skal smøres på nakkefileten før den skal i oven, eller om det først skal bruges i sausen.??? på forhånd tak. mvh Casper


Eva  -  2008-12-22 12:19:29
Jægerens nakkefilet, er en opskrift fra "mad fra brugsen", deri står der som tidligere antaget, at stegen skal brunes først og derefter have et lag af creme fraiche og danablu over sig.


Eva  -  2008-05-08 22:19:37
Det fremgår ikke tydligt af opskriften, hvad danablue'en og cremfraichen skal bruges til. Jeg forslår, at man smører det på stegen efter den er færdig med at brune. MVH Eva.


SirPatrick  -  2008-02-14 18:39:35
Uden at VIDE det, vil jeg tro, at creme fraiche og Danablu skal i saucen FØR Maizena og vand. Så kan man bruge de sidste to til at justere saucen.


mutzh  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg er lidt ked af, at der intet står hvordan man får osten ind i opskriften og creme fraiche.