filet af hvidvinsdampet sæsonfisk (fx. torskefisk, stenbidder, koteletfisk, havtaske, ørred eller laks)400 g. filet af hvidvinsdampet sæsonfisk (fx. torskefisk, stenbidder, koteletfisk, havtaske, ørred eller laks)
fransk lys Dijon-sennep20 g. fransk lys Dijon-sennep
1
lille
rødløg1 lille rødløg
3
dl.
piskefløde3 dl. piskefløde
1
spsk.
honning1 spsk. honning
salt salt
møllepeber møllepeber
ristet brød eller flutes ristet brød eller flutes
100
g.
smør100 g. smør
Opskrift:
Det tilberedte fisk og skaldyr sættes koldt og skæres i ikke for fine tern. Hvidvinslagen fra dampningen nedkoges og køles, så den stadig er flydende og blandes i fiskekødet. Blandingen fyldes i en krukke/terrin og presses med bagsiden af en ske, køles derefter i nogle timer. Æggene hårdkoges, pilles og køles. Halveres og arrangeres med finsnittede rødløg og sennepsdressing.
Sennepsdressing:
Fiskesennep opløses i lidt af den kolde fiskelage, der tilsættes honning og Dijon-sennep og blandingen gøres let med upisket fløde, tilsmages med salt og møllepeber.
Anretningen:
Sylten serveres i krukken/terrinen og æggene i skål for sig selv og dekoreres med frisk dild og bredbladet persille. Brød og smør serveres til.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.2
(3 stemmer)
Opskriften er vist 10565 gange, og udskrevet 182 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider