Brombærmarmelade - Brombær marmelade

Brombærmarmelade - Brombær marmelade, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
SyltningRet : Syltning - Marmelade

Hovedingrediens : Bær - Brombær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Brombærmarmelade - Brombær marmelade, billede 4 Brombærmarmelade - Brombær marmelade, billede 1 Brombærmarmelade - Brombær marmelade, billede 2 Brombærmarmelade - Brombær marmelade, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Brombær, friske
1.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 Citron, saft heraf Beregnet til 0.4 dl eller 40 gram saft pr citron.
700 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 tsk. Rød Melatin
   
Opskrift:
De rene, skyllede bær koges under låg sammen med vand og citronsaft i ca. 10 minutter. Det skal safte, og bærrene skal skifte farve.

Sukkeret drysses i, og blandingen koges i yderligere 10 minutter.

Melatin og 2 tsk. sukker blandes grundigt og drysses i gryden under omrøring.

Marmeladen koges yderligere et par minutter, skummes af og hældes på små, skoldede glas, der er skyllet i Atamon.

Når marmeladen er kølet af, bindes glassene til og stilles koldt.


karakterer:
Opskriften er vist 334616 gange,
og udskrevet 9169 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (86 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 13666 (3253 kcal)
KJ pr. Portion 13666 (3253 kcal)
Vægt ialt 1870 gram
Vægt pr. Portion 1870 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 730 KJ (174 kcal)
Protein 0.8 gram
Fedt 0.5 gram
Kulhydrat 42.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Ketty  -  2021-11-30 16:29:53
Skruer altid lågene på medens marmeladen er varm, mener kun det er gelé, der skal vente til det er koldt…..

sjønne  -  2016-09-03 13:49:08
har lige lavet den efter opskriften , synes nu den er lidt tynd , kan man evt koge den op igen og tilsætte lidt mere melatin

Annette  -  2015-09-09 13:48:51
Marmeladen er blevet for stiv. Kan jeg gøre noget.

aip  -  2013-09-02 18:41:56
Når marmeladen er færdig, prøv at kom en lille sjat Stroh rom i Det smager bare himmelsk. Marmeladen kan virke lidt tyndere efter at Rommen er kommet i. Lav nu nogle lækre vafler og glem alt om slankekur.

Gitte  -  2013-08-23 19:11:10
Brug syltesukkers, ca. 1 kilo til 1 kilo, melatin smager unaturligt :-)

Chris  -  2013-08-17 15:32:05
Hvor lang holdbar er der ca. hvis man ikke åbner glasset og kan det opbevares i kælderen ved ca. 17 grader?

dig  -  2012-09-17 17:02:41
hvor mmange grader skal den koge på??

  -  2011-09-26 22:21:17
Hej! Undlad melatin, det kan give en vingummi konsitens og "kemisk" eftersmag. Jeg bruger istedet pektin som geleringsmiddel. Kan købes på nettet via www.specialkoebmanden.dk eller evt brug Dan-Sukker syltesukker, som ibalndet pektin. (Pektin er et naturligt stof der frindes i frugter).

Cecilie  -  2011-09-13 11:37:22
Et godt råd er at blande 2 spk sammen med alt sukkeret. Jeg har lavet opskriften et par gange nu, og den bliver kun bedre for hver gang :-) et lille tip,, evt brug blåbær og andre skovbær. Giver en utrolig lækker smag.

  -  2011-08-24 21:14:29
Supergod, brugt dog kun 500g sukker og synes at det var rigeligt.

Annie  -  2011-08-14 13:31:39
Brug syltesukker så bliver det rigtig godt

Ib  -  2009-12-05 06:59:18
Prøv at komme en stor skefuld rom i til et kilo brombær.

Maria  -  2009-10-14 13:51:02
Jeg ved ikke om i kan bruge mit råd NÆSTE gang... Men jeg bruger selv " Dr.Oetker´s Geleringspulver Til Marmelade " ? :) *Sørg for at udrør dét INDEN man putter dét i da dét ellers klumper osv. - ligesom saucer ;) Indhold : - Fortykningsmidler ( carrageenan E 407, johannesbrød-kærnemel E 410 ) , druesukker , konserveringsmidler ( sorbinsyre E 200 , natriumbenzoat E211 ). N.b : Dét gode er ; GODE doserings anførelser i henhold til marmelade el. syltetøj :D Det dårlige ; Glemmer man at udrøre - jah , så klumper dét :( M.v.h Maria

Solveig  -  2009-08-27 12:52:01
Lavede med 2 kg bær og 1 kg syltesukker, derved intet melatin. Efter 10 min kogning tilsatte jeg sukkeret og kogte ca 5 min mer. Blev rigtig god både smag og konsistens. Satte på låg på glassene med det samme og lod afkøle op-med, derved blev det vakum, håber det gør at det vil holde sig længe.

GitteL  -  2009-08-23 17:17:39
Smager meget bedre end det man køber. Jeg bruger ca. 2 ts melatin til et 1 kg bær. Kan godt være lidt svært at finde balancen, så det ikke bliver flydende eller så man skal skære i det :-) Nogen gange kommer jeg lidt hyldebær i hvis jeg ikke finder brombær nok...kan kun anbefales.

jørgen  -  2008-06-05 15:56:21
Har lige set opskriften og kommentarerne. èn god tommelfingerregel er ½ delen af frugt i sukker og når marmeladen er kommet på glas skal disse lukkes med det samme, da afkølingen vil få låget til at slutte tættere. Husk Atamon så det ikke mugner!! Super opskrift!!!

Bente  -  2007-09-16 13:54:41
Nej det var bare en skøn marmelade tak for en dejlig opskrift

ann-sofie  -  2007-08-21 18:05:08
mam mam um um

Rune  -  2007-08-12 21:08:11
Lavede 4 kg og brugte 1,5 Kg supper og det blev meget sødt - så jeg anbefaler at man prøver sig lidt frem!

Emily  -  2007-08-08 21:04:10
Glæder mig til at lave det og smage det... UMMMMMMMMMM

Lise-Lotte  -  2007-08-02 10:56:29
Mmmmm... den smager godt men put ikke alt det melatin i medmindre i vil give børnene brombærpålæg med i skole

Natalie  -  2007-08-02 09:49:02
wow den opskrift er vildt god den der har lavet den første gang må være genial. Det er den bedste jeg har smagt!!!!!!!!!!!

søren  -  2007-08-01 14:25:27
kanon opskrift, smager super godt. brug IKKE kartoffelmel, dadet indeholder en masse svampespore og derfor vil give mug hurtigt.

Per  -  0000-00-00 00:00:00
Der blev godt. 1 l. marmelade ud af portionen

Iwer  -  0000-00-00 00:00:00
Ohøj, det smager dejligt..........

Raz  -  0000-00-00 00:00:00
Super lækkert. Jeg glæder mig til at invitere tøsen på fedtede pandekager med marmelade

rasmus  -  0000-00-00 00:00:00
yumyum godt