Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Brombærmarmelade - Brombær marmelade

Brombærmarmelade - Brombær marmelade, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
SyltningRet : Syltning - Marmelade

Hovedingrediens : Bær - Brombær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Brombærmarmelade - Brombær marmelade, billede 4 Brombærmarmelade - Brombær marmelade, billede 1 Brombærmarmelade - Brombær marmelade, billede 2 Brombærmarmelade - Brombær marmelade, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Brombær, friske
1.5 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 Citron, saften heraf Beregnet til 0.4 dl eller 40 gram saft pr citron.
700 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 brev Rød Melatin
   


Opskrift:

De rene, skyllede bær koges under låg sammen med vand og citronsaft i ca. 10 minutter. Det skal safte, og bærrene skal skifte farve.

Sukkeret drysses i, og blandingen koges i yderligere 10 minutter.

Melatin og 2 tsk. sukker blandes grundigt og drysses i gryden under omrøring.

Marmeladen koges yderligere et par minutter, skummes af og hældes på små, skoldede glas, der er skyllet i Atamon.

Når marmeladen er kølet af, bindes glassene til og stilles koldt.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (77 stemmer)

Opskriften er vist 267693 gange,
og udskrevet 8509 gange.


Energi:
KJ total 13666 (3253 kcal)
KJ pr. Portion 13666 (3253 kcal)
Vægt ialt 1870 gram
Vægt pr. Portion 1870 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 730 KJ (174 kcal)
Protein 0.8 gram
Fedt 0.5 gram
Kulhydrat 42.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

sjønne  -  2016-09-03 13:49:08
har lige lavet den efter opskriften , synes nu den er lidt tynd , kan man evt koge den op igen og tilsætte lidt mere melatin


Annette  -  2015-09-09 13:48:51
Marmeladen er blevet for stiv. Kan jeg gøre noget.


aip  -  2013-09-02 18:41:56
Når marmeladen er færdig, prøv at kom en lille sjat Stroh rom i Det smager bare himmelsk. Marmeladen kan virke lidt tyndere efter at Rommen er kommet i. Lav nu nogle lækre vafler og glem alt om slankekur.


Gitte  -  2013-08-23 19:11:10
Brug syltesukkers, ca. 1 kilo til 1 kilo, melatin smager unaturligt :-)


Chris  -  2013-08-17 15:32:05
Hvor lang holdbar er der ca. hvis man ikke åbner glasset og kan det opbevares i kælderen ved ca. 17 grader?


Hønse  -  2012-10-11 13:36:26
Kan man komme banan i?


dig  -  2012-09-17 17:02:41
hvor mmange grader skal den koge på??


  -  2011-10-29 08:26:57
et hel brev rød melatin hvor meget er det ?


  -  2011-09-26 22:21:17
Hej! Undlad melatin, det kan give en vingummi konsitens og "kemisk" eftersmag. Jeg bruger istedet pektin som geleringsmiddel. Kan købes på nettet via www.specialkoebmanden.dk eller evt brug Dan-Sukker syltesukker, som ibalndet pektin. (Pektin er et naturligt stof der frindes i frugter).


Cecilie  -  2011-09-13 11:37:22
Et godt råd er at blande 2 spk sammen med alt sukkeret. Jeg har lavet opskriften et par gange nu, og den bliver kun bedre for hver gang :-) et lille tip,, evt brug blåbær og andre skovbær. Giver en utrolig lækker smag.


  -  2011-08-24 21:14:29
Supergod, brugt dog kun 500g sukker og synes at det var rigeligt.


Annie  -  2011-08-14 13:31:39
Brug syltesukker så bliver det rigtig godt


madmor  -  2010-12-02 16:56:04
Husk at melatin findes i 2 brevstørrelser et til 1 1/2 kg bær og et til 5 kg bær.


  -  2010-09-22 09:54:15
øv der bliver meget li beton


Ib  -  2009-12-05 06:59:18
Prøv at komme en stor skefuld rom i til et kilo brombær.


Maria  -  2009-10-14 13:51:02
Jeg ved ikke om i kan bruge mit råd NÆSTE gang... Men jeg bruger selv " Dr.Oetker´s Geleringspulver Til Marmelade " ? :) *Sørg for at udrør dét INDEN man putter dét i da dét ellers klumper osv. - ligesom saucer ;) Indhold : - Fortykningsmidler ( carrageenan E 407, johannesbrød-kærnemel E 410 ) , druesukker , konserveringsmidler ( sorbinsyre E 200 , natriumbenzoat E211 ). N.b : Dét gode er ; GODE doserings anførelser i henhold til marmelade el. syltetøj :D Det dårlige ; Glemmer man at udrøre - jah , så klumper dét :( M.v.h Maria


Ester  -  2009-09-12 00:05:07
Et brev Melatin er ikke hvad det har været. I gamle dage fandtes der et lille brev og et stort brev rød Melatin. Denne opskrift er helt sikkert beregnet på et lille brev, men det laves ikke længere. Så man skal gange opskriften med 3 for at det passer til et brev i dag, eller bruge knap 3 tsk Melatin til denne opskrift. Melatin er godt, fordi det tykner uanset sukkermængden, så man kan spare på sukkeret. Desuden indeholder det konserveringsmiddel, så man ikke også skal putte Atamon i.


Solveig  -  2009-08-27 12:52:01
Lavede med 2 kg bær og 1 kg syltesukker, derved intet melatin. Efter 10 min kogning tilsatte jeg sukkeret og kogte ca 5 min mer. Blev rigtig god både smag og konsistens. Satte på låg på glassene med det samme og lod afkøle op-med, derved blev det vakum, håber det gør at det vil holde sig længe.


GitteL  -  2009-08-23 17:17:39
Smager meget bedre end det man køber. Jeg bruger ca. 2 ts melatin til et 1 kg bær. Kan godt være lidt svært at finde balancen, så det ikke bliver flydende eller så man skal skære i det :-) Nogen gange kommer jeg lidt hyldebær i hvis jeg ikke finder brombær nok...kan kun anbefales.


Morten  -  2009-08-21 23:28:23
1 Brev melatin til 1kg? Den bliver så fast at man kan gå på den


jørgen  -  2008-06-05 15:56:21
Har lige set opskriften og kommentarerne. èn god tommelfingerregel er ½ delen af frugt i sukker og når marmeladen er kommet på glas skal disse lukkes med det samme, da afkølingen vil få låget til at slutte tættere. Husk Atamon så det ikke mugner!! Super opskrift!!!


Bente  -  2007-09-16 13:54:41
Nej det var bare en skøn marmelade tak for en dejlig opskrift


Solio  -  2007-09-10 21:31:58
Smager simpelthen himmelsk - Har udeladt melatin fuldstændigt og istedet brugt syltesukker som indeholder pektin i samme mængde som i opskriften. Det giver en fremragende konsistens...


ann-sofie  -  2007-08-21 18:05:08
mam mam um um


Jesper  -  2007-08-18 19:57:59
Hvor køber man Pektin?


Mathias  -  2007-08-15 17:42:37
Jeg tilslutter mig det med mindre sukker. Desuden brugte jeg ikke noget fortykningsmiddel, men hældte simpelthen bare noget af væsken fra og bruger det som saftevand og lignende...


Rune  -  2007-08-12 21:08:11
Lavede 4 kg og brugte 1,5 Kg supper og det blev meget sødt - så jeg anbefaler at man prøver sig lidt frem!


[email protected]  -  2007-08-12 17:36:09
brug endelig ikke melatin det er værre end tapetklister brug Pektin det er frugtens eget fortykkelsesmiddel


Emily  -  2007-08-08 21:04:10
Glæder mig til at lave det og smage det... UMMMMMMMMMM


Lise-Lotte  -  2007-08-02 10:56:29
Mmmmm... den smager godt men put ikke alt det melatin i medmindre i vil give børnene brombærpålæg med i skole


Natalie  -  2007-08-02 09:49:02
wow den opskrift er vildt god den der har lavet den første gang må være genial. Det er den bedste jeg har smagt!!!!!!!!!!!


søren  -  2007-08-01 14:25:27
kanon opskrift, smager super godt. brug IKKE kartoffelmel, dadet indeholder en masse svampespore og derfor vil give mug hurtigt.


solveig  -  2007-02-16 08:49:06
Der står at der skal 700g sukker i det ene sted og 2tsk. det andet sted hvad er rigtig..?


Berit  -  0000-00-00 00:00:00
Lavede den nævnte portion med 1½ tsk melatin og det blev rigtig godt. Hvis man læser på brevet skal der faktisk heller ikke mere i, tror det andet (et helt brev) må være en fejl :-)


trine  -  0000-00-00 00:00:00
Lækker opskrift - men øv, så først kommentarerne nu hvor den er lavet, og det kan jo nærmest stå selv hihi... Men ser rigtig lækker ud :o)


Per  -  0000-00-00 00:00:00
Der blev godt. 1 l. marmelade ud af portionen


Iwer  -  0000-00-00 00:00:00
Ohøj, det smager dejligt..........


Birthe  -  0000-00-00 00:00:00
brug endelig ikke alt det melantin ... med mindre det skal være brombærskivepålæg


Raz  -  0000-00-00 00:00:00
Super lækkert. Jeg glæder mig til at invitere tøsen på fedtede pandekager med marmelade


Tina  -  0000-00-00 00:00:00
melatin er ikke spor andet end farve og kartoffelmel, så spar de penge og jævn med kartoffelmel( husk at følg anvisningen på pakken... Men en dejlig nem opskrift..


Gitte  -  0000-00-00 00:00:00
brug endelig ikke alt det melatin der står i opskriften........


Maria  -  0000-00-00 00:00:00
Pas på melatinen!


rasmus  -  0000-00-00 00:00:00
yumyum godt