hakket svinekød 10-12%500 g. hakket svinekød 10-12%
1
æg1 æg
3
spsk.
mel3 spsk. mel
1
revet løg1 revet løg
salt salt
peber peber
mælk mælk
500
g.
gulerødder500 g. gulerødder
20
g.
margarine20 g. margarine
1
dl.
vand1 dl. vand
salt salt
timian timian
oregano oregano
Opskrift:
Rør kødet sejt med lidt salt. Tilsæt æg, mel, revet løg, peber og mælk til farsen har en fast konsistens (lidt tyndere end til frikadeller).
Lad farsen stå køligt mens følgende laves:
Gulerødderne skrælles og skæres i skiver. Dampes i gryde med vand og marg. samt salt, timian og oregano efter smag.
Smør en rugbrødsform med lidt smør/marg. og kom halvdelen af farsen i. Smør farsen lidt op af siderne på formen. Læg de dampede gulerødder oven på farsen. Den resterende fars ligges nu ovenpå igen som låg.
Sættes i en 175 grader varm ovn og steger/bager i ca. 1 time.
Serveres f.eks. med nye danske kartofler med persille-smør-sovs.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.7
(13 stemmer)
Opskriften er vist 23089 gange, og udskrevet 866 gange.
Kommentarer
Lene - 2018-09-05 01:28:50 Det smagte mest af kogt kød 👎
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider