Rør kødet med salt. Tilsæt peber, æg og evt. revet løg. Tilsæt mælken lidt ad gangen. Rør herefter melet i. Lad farsen hvile i køleskab 10 - 30 minutter.
Tag bladene af kålen, skyl dem og snit dem fint. Pluk kålen i buketter. Svits de grønne blade i smør ca. 5 minutter. Rør melet i og spæd med bouillon eller vand. Lad det simre 5 minutter og tilsæt så blomkålsbuketterne. Det hele simrer i 10-15 minutter, til det er mørt. Smag til med muskat, salt og peber. Drys hakket persille på ved servering.
Form farsen med en ske til ca. 16 frikadeller. Brun dem på en pande i gyldent smør ved god varme ca. 2 minutter på hver side. Skru ned til middelvarme og steg frikadellerne ca. 4 minutter på hver side, til de er gennemstegte.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.2
(33 stemmer)
Opskriften er vist 112101 gange, og udskrevet 3950 gange.
Energi:
KJ total 11250 (2678 kcal)
KJ pr. Pers. 2812 (669 kcal)
Vægt ialt 3095 gram
Vægt pr. Pers. 773 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 363 KJ (86 kcal) Protein 5.2 gram Fedt 3.3 gram Kulhydrat 9.5 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
Beth - 2013-08-24 14:59:48 God måde at lave stuvet blomkål på. Dejlig sprøde blomkål. Vil bruge opskriften på blomkålen herefter.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider