Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Frikadeller med stuvet blomkål

Frikadeller med stuvet blomkål, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Svinekød - Hakket svinekød

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :


Frikadeller med stuvet blomkål, billede 4 Frikadeller med stuvet blomkål, billede 1 Frikadeller med stuvet blomkål, billede 2 Frikadeller med stuvet blomkål, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Svinekød, hakket ca. 10 % fedt
1.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
0.5 tsk. Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1.5 dl. Letmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
1 Blomkål 1 mellem blomkål vejer ca. 500 gram renset vægt.
15 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

5 dl. Svinebouillon 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Muskat
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 bdt. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
   
  Tilbehør
1000 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
   


Opskrift:

Rør kødet med salt. Tilsæt peber, æg og evt. revet løg. Tilsæt mælken lidt ad gangen. Rør herefter melet i. Lad farsen hvile i køleskab 10 - 30 minutter.

Tag bladene af kålen, skyl dem og snit dem fint. Pluk kålen i buketter. Svits de grønne blade i smør ca. 5 minutter. Rør melet i og spæd med bouillon eller vand. Lad det simre 5 minutter og tilsæt så blomkålsbuketterne. Det hele simrer i 10-15 minutter, til det er mørt. Smag til med muskat, salt og peber. Drys hakket persille på ved servering.

Form farsen med en ske til ca. 16 frikadeller. Brun dem på en pande i gyldent smør ved god varme ca. 2 minutter på hver side. Skru ned til middelvarme og steg frikadellerne ca. 4 minutter på hver side, til de er gennemstegte.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (33 stemmer)

Opskriften er vist 104269 gange,
og udskrevet 3182 gange.


Energi:
KJ total 11250 (2678 kcal)
KJ pr. Pers. 2812 (669 kcal)
Vægt ialt 3095 gram
Vægt pr. Pers. 773 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 363 KJ (86 kcal)
Protein 5.2 gram
Fedt 3.3 gram
Kulhydrat 9.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Beth  -  2013-08-24 14:59:48
God måde at lave stuvet blomkål på. Dejlig sprøde blomkål. Vil bruge opskriften på blomkålen herefter.