Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Marineret lammekølle

Marineret lammekølle, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Marineret lammekølle, billede 4 Marineret lammekølle, billede 1 Marineret lammekølle, billede 2 Marineret lammekølle, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 g.lammekølle med ben
1 tsk.salt
3 dlsiet marinade
4 dlvand
3 spsk.creme fraiche
1 tsk.majsstivelse
 
 Marinade:
7.5 dl.rødvin
2 dlvand
1 hakket løg
2 fedhakket hvidløg
1 tsk.merian
2 laurbærblade
5 peberkorn
5 enebær
 


Tilbehør:
Kartofler, bønner eller ærter.
Opskrift:

Køllen lægges i en kraftig plastpose. Marinaden røres sammen og hældes i posen. Køllen trækker i marinaden ca. 1 døgn.

Kødet skal stå køligt og vendes et par gange. Køllen tages op af marinaden, tørres og gnides med salt. Lægges i en lille bradepande og brunes ca. 15 min. ved 225 grader alm. ovn.

Marinade og vand hældes ved, og køllen steger 1 1/4 - 1 1/2 time ved 160 grader. Køllen pakkes i alufolie og hviler ca. 20 min.

Skyen hældes i en gryde og varmes igennem. Majsstivelse udrøres i creme fraiche og røres i.

Saucen smages til med salt og peber.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3    (3 stemmer)

Opskriften er vist 73439 gange,
og udskrevet 1881 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Hans Peter  -  2010-04-11 13:53:33
160 grader i 1 time og 15 min. giver rå kølle. Skru op til mindst 175 grader