Fyrstekage

Fyrstekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :

Ingredienser:
 Mørdej:
200 g.mel
1 knsp.salt
15 g.gær
60 g.sukker
1-2 stk.æggehvider
130 g.iskoldt smør uden salt
 
 Fyld:
200 g.mandler
175 g.sukker
2 spsk.smør
2 æggeblommer
1 æg til pensling
 
Opskrift:
Til mørdejen køres mel, salt, gær og sukker sammen i foodprocessoren, til det er godt blandet. Derefter tilsættes smørret på en gang i små klumper og køres hurtigt i dejen, inden æggehviderne tilsættes lidt ad gangen, til dejen har samlet sig og er så fast, at den slipper skålen. Stil dejen køligt ½-1 time.

Smut mandlerne ved at koge dem i vand, der akkurat dækker, i 2 minutter. Skyl dem i koldt vand, og tryk mandlen ud af skindet.

Blend de smuttede mandler meget fint med sukkeret. Tilsæt smør og æg, og kør eller ælt det i. Rul dejen ud i ½ cm. tykkelse, og beklæd en metaltærteform med dejen. Brug kagerullen til at løfte dejen over i formen. Tryk den godt ud i formen, og tryk/skær den af langs formens kant.

Fordel fyldet i dejen ved at trykke det forsigtigt ud over bunden. Skær resten af dejen ud i strimler, og dekorer tærten med dem. Skær den sidste dej ud som små blade, og læg dem på.

Pensl overfladen, og bag i en forvarmet ovn ved 180 grader C i ca. 45 minutter, til tærten er gylden og gennembagt.


karakterer:
Opskriften er vist 13719 gange,
og udskrevet 224 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

B.Woldiderich  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg lærte Fyrstekagen at kende gennem min morfar, der var konditor, bl.a gik han på valsen i Tyskland omkring århundredeskiftet 1899-1900, han var også ansat som konditor i konditoriet La Glace, Skoubogade, København. Når der var fest i familien bagte han fyrstekagen, men på grund af min unge alder tænkte jeg ikke på at få opskriften, så tak for den. Venlig hilsen B. Woldiderich