Fyrstekage
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Indsendt : |
|
|
Til mørdejen køres mel, salt, gær og sukker sammen i foodprocessoren, til det er godt blandet. Derefter tilsættes smørret på en gang i små klumper og køres hurtigt i dejen, inden æggehviderne tilsættes lidt ad gangen, til dejen har samlet sig og er så fast, at den slipper skålen. Stil dejen køligt ½-1 time.
Smut mandlerne ved at koge dem i vand, der akkurat dækker, i 2 minutter. Skyl dem i koldt vand, og tryk mandlen ud af skindet. Blend de smuttede mandler meget fint med sukkeret. Tilsæt smør og æg, og kør eller ælt det i. Rul dejen ud i ½ cm. tykkelse, og beklæd en metaltærteform med dejen. Brug kagerullen til at løfte dejen over i formen. Tryk den godt ud i formen, og tryk/skær den af langs formens kant. Fordel fyldet i dejen ved at trykke det forsigtigt ud over bunden. Skær resten af dejen ud i strimler, og dekorer tærten med dem. Skær den sidste dej ud som små blade, og læg dem på. Pensl overfladen, og bag i en forvarmet ovn ved 180 grader C i ca. 45 minutter, til tærten er gylden og gennembagt. |
|
Opskriften er vist 14520 gange,
og udskrevet 256 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (3 stemmer) |
|
Kommentarer B.Woldiderich - 2005-01-01 01:01:01 Jeg lærte Fyrstekagen at kende gennem min morfar, der var konditor, bl.a gik han på valsen i Tyskland omkring århundredeskiftet 1899-1900, han var også ansat som konditor i konditoriet La Glace, Skoubogade, København. Når der var fest i familien bagte han fyrstekagen, men på grund af min unge alder tænkte jeg ikke på at få opskriften, så tak for den. Venlig hilsen B. Woldiderich |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne