Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Syltede valnødder

Syltede valnødder, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
SyltningRet : Syltning - Syltning

Hovedingrediens : Nødder - Valnødder

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Syltede valnødder, billede 4 Syltede valnødder, billede 1 Syltede valnødder, billede 2 Syltede valnødder, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Valnøddekerner 2.5 dl. hele valnøddekerner svarer til ca. 100 gram.

2 dl. hakkede valnødekerner svarer til ca. 100 gram.
500 gram Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
1 Citron, saften heraf Beregnet til 0.4 dl eller 40 gram saft pr citron.
1 vanillestang Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
   


Opskrift:

Nøddekernerne skoldes med kogende vand, og skylles derefter godt, så en del af den tynde lidt bitre hinde fjernes.

De kommes i en gryde sammen med de øvrige ingredienser, samt vand så det lige kan dække. Bringes til kogepunktet og simmer svagt uden låg i ca. 1-2timer.

Lagen - der er som sirup - tilsættes Atamon og det fyldes på glas.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.6    (23 stemmer)

Opskriften er vist 68012 gange,
og udskrevet 2305 gange.


Energi:
KJ total 22421 (5338 kcal)
KJ pr. Portion 22421 (5338 kcal)
Vægt ialt 1040 gram
Vægt pr. Portion 1040 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 2155 KJ (513 kcal)
Protein 6.9 gram
Fedt 30.9 gram
Kulhydrat 54.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

mary.jakobsen46  -  2016-11-03 16:31:04
mine syltede valnødder blev karamelleserede, kan jeg rede dem


  -  2011-01-11 12:59:00
De smager helt fantastisk, men jeg kan simpelthen ikke få den rigtige konsistens. De bliver hårde og klumper sammen, men mindre de er brand varme. Har forsøgt kortere kogetid, men så er farinen ikke ordentlig opløst..... Hjælp... :)


  -  2010-12-20 18:33:02
man skal selvfølgelig bruge modne valnødder


Eva  -  2010-08-29 16:20:37
Skal man bruge de tørrede valnødder, eller helt nye umodne(som man bruger til valnøddesnaps)?


mads  -  2010-03-21 14:49:08
For at undgå udkogning kan der tilsættes ½ liter vand. Et par tsk.cognac el. lign. er i øvrigt rigtigt godt - samtidig med, at det hjælper på mørningen...


  -  2010-03-02 02:31:59
For at kontrollere konsistensen på siruppen, så kan man bruge et sukkertermometer. Vil skyde på den skal koges til en temperatur til omkring 120 - 125 grader. Prøv selv lidt frem +/-. Sæt derefter gryden i et isbad for at stoppe kogningen. Dette kan gøres ved at tage koldt vand, tilsætte lidt salt. Jeg garanterer dig du har har koldt isvand inden for få sekunder. Held og lykke


Anne  -  2010-01-17 20:34:18
Mit kogte i halvanden time og der var karamellen allerede ret tyk! Jeg vil skyde på at en time og et kvarter er nok. Men de smager fantastisk.


Kirsten  -  2009-01-07 10:38:18
Katastrofe. Mine valnødder endte som små fossiler i en forstening af sukker :-/


  -  2008-08-17 08:23:53
den var bare for god... eller det siges der. jeg spiser ikke selv valnødder, men har givet et par glas væk og har fået fortalt at til en ostemad eller dessert tallerken er det kanon