Syltede valnødder
Hovedingrediens : Nødder - Valnødder Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Nøddekernerne skoldes med kogende vand, og skylles derefter godt, så en del af den tynde lidt bitre hinde fjernes.
De kommes i en gryde sammen med de øvrige ingredienser, samt vand så det lige kan dække. Bringes til kogepunktet og simmer svagt uden låg i ca. 1-2timer. Lagen - der er som sirup - tilsættes Atamon og det fyldes på glas. |
|
Opskriften er vist 82870 gange,
og udskrevet 2502 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.6 (23 stemmer) |
|
Kommentarer mary.jakobsen46 - 2016-11-03 16:31:04 mine syltede valnødder blev karamelleserede, kan jeg rede dem anonym - 2011-01-11 12:59:00 De smager helt fantastisk, men jeg kan simpelthen ikke få den rigtige konsistens. De bliver hårde og klumper sammen, men mindre de er brand varme. Har forsøgt kortere kogetid, men så er farinen ikke ordentlig opløst..... Hjælp... :) anonym - 2010-12-20 18:33:02 man skal selvfølgelig bruge modne valnødder Eva - 2010-08-29 16:20:37 Skal man bruge de tørrede valnødder, eller helt nye umodne(som man bruger til valnøddesnaps)? mads - 2010-03-21 14:49:08 For at undgå udkogning kan der tilsættes ½ liter vand. Et par tsk.cognac el. lign. er i øvrigt rigtigt godt - samtidig med, at det hjælper på mørningen... anonym - 2010-03-02 02:31:59 For at kontrollere konsistensen på siruppen, så kan man bruge et sukkertermometer. Vil skyde på den skal koges til en temperatur til omkring 120 - 125 grader. Prøv selv lidt frem +/-. Sæt derefter gryden i et isbad for at stoppe kogningen. Dette kan gøres ved at tage koldt vand, tilsætte lidt salt. Jeg garanterer dig du har har koldt isvand inden for få sekunder. Held og lykke Anne - 2010-01-17 20:34:18 Mit kogte i halvanden time og der var karamellen allerede ret tyk! Jeg vil skyde på at en time og et kvarter er nok. Men de smager fantastisk. Kirsten - 2009-01-07 10:38:18 Katastrofe. Mine valnødder endte som små fossiler i en forstening af sukker :-/ anonym - 2008-08-17 08:23:53 den var bare for god... eller det siges der. jeg spiser ikke selv valnødder, men har givet et par glas væk og har fået fortalt at til en ostemad eller dessert tallerken er det kanon |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne