Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Blinispandekager

Blinispandekager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

Varm DessertRet : Varm Dessert - Pandekager

Hovedingrediens : Mel - Boghvedemel

Oprindelsesland : Rusland

RuslandIndsendt :


Blinispandekager, billede 4 Blinispandekager, billede 1 Blinispandekager, billede 2 Blinispandekager, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 g.hvedemel
20 g.gær
1 dl.vand
 
250 g.boghvedemel
1 tsk.sukker
2 æg
 salt
6-7 dl.mælk
 
 dl.piskefløde
4 æg
 
 olie til stegning
 


Opskrift:

Kom hvedemelet i en skål. Opløs gæren i lidt lunkent vand og bland det i hvedemelet. Lad dejen hvile i 10 minutter.

Tilsæt boghvedemel, sukker, 2 æg og salt. Rør mælken i, til dejen har konsistens som almindelig pandekagedej.


Pisk æggehviderne og fløden stiv hver for sig. Vend det i dejen sammen med de 4 æggeblommer. Tilsæt til sidst lidt lun mælk.

Varm olien på en lille pande. Hæld lidt dej (2-3 spsk. eller knap ½ dl.) på og bag små fine pandekager ved meget høj varme. De bliver tykkere og mere svampede end almindelige pandekager, og de skal kun være lysgyldne i farven. Efterhånden som pandekagerne er bagt, lægges de i et ovnfast fad og holdes varme i ovnen.

Tips:

Blinis kan serveres meget enkelt og elegant, det kommer kun an på tilbehøret. Til hverdag spiser russerne dem med marmelade eller hytteost på. Ved mere festlige lejligheder smøres blinis med smeltet smør, og der hører meget lækkert tilbehør til: Sort eller rød kaviar eller tynde skiver af fersk røget laks eller hellefisk, dækket af en stor skefuld cremefraiche.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (25 stemmer)

Opskriften er vist 61313 gange,
og udskrevet 1005 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Nina  -  2015-03-12 14:06:49
Man kan sagtens fryse blinis ;-)


Louise  -  2014-11-28 20:41:35
Hvad skal man med pisket fløde og æg? Tilbehør eller i dejen?


beth petersen  -  2011-12-24 13:28:03
Kunne godt lide at vide om blinispandekager er fryseegnede ?


Henrik  -  2011-10-26 03:51:58
Elending opskrift! Hvor mange æg skal man bruge? I ingredienslisten står der 4 æg. I anvisningen står man først skal bruge 2 æg, derefter skal hviderne piskes til skum, så skal der bruges 4 æggeblommer.....javel. Og præcis hvor mange æg er det ialt??


kalundborg  -  2008-01-26 19:08:49
den er da god og der er rigeligt mælk i frøken


Dover  -  0000-00-00 00:00:00
Advarsel: Den er helt gal med blandingsforholdene!


nakskov  -  0000-00-00 00:00:00
der er alt for lidt mælk i opskriften, mindst 1/2 liter - gav 65 blinis!!