Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Jomfruhummere med hvidløg og citronsauce

Jomfruhummere med hvidløg og citronsauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

ForretterRet : Forretter - Forretter

Hovedingrediens : Hummer - Jomfruhummerhaler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Jomfruhummere med hvidløg og citronsauce, billede 4 Jomfruhummere med hvidløg og citronsauce, billede 1 Jomfruhummere med hvidløg og citronsauce, billede 2 Jomfruhummere med hvidløg og citronsauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
16 storejomfruhummere
 salt
 peber
 saft af 1 citron
100 g.smør
8 spsk.finthakket persille
4 fedknust hvidløg
 
 Sauce:
1 dl.hvidvin
0.5 dl.Noilly Prat
100 g.smør
 salt
 hvid peber
1 citron saften heraf
 


Opskrift:

Med en lille spids saks klippes der en 1 cm bred rille øverst i jomfruhummerskallerne, så der åbnes ned til kødet. Læg jomfruhummerne side om side i et fad, og drys dem let med salt og peber. Dryp med citronsaft, og fordel smør, persille og hvidløg over. Stil fadet i en 220 grader C. alm. ovn i 10-15 minutter, til smørret er smeltet og jomfruhummerne let gyldne.

Sauce:
Kog vin og Noilly Prat ind til 1/4, og pisk det kolde smør i lidt efter lidt. Kog op ind imellem, men pas på med for meget varme, så saucen ikke skiller. Skulle det ske, kan den samles med lidt koldt vand! Smag saucen til med salt, peber og citronsaft.

Ved serveringen fordeles jomfruhummerne på varme tallerkner, saucen hældes over, og godt brød serveres til.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (22 stemmer)

Opskriften er vist 100262 gange,
og udskrevet 3161 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

ghita  -  2017-02-03 10:19:16
Jeg lavede det til nytår, og det blev så lækkert. :-) så nu skal vi have det igen.God weekend.:-)


bentthornvig  -  2016-08-28 18:48:17
hej det er en rigtig godt ret i har lave her den kan jeg godt rose for jer i har lave en meget fin ret hilsen bentthornvig


Helle  -  2010-03-29 16:33:43
Noily Prat er en slag vermouth, der tidligere var kendt som den type af flasker, som alkoholiserede forstadsfruer havde gemt bag reolen. Det bruges dog udmærket som ingridiens i flere madretter i dag...


C. Larsen  -  2009-11-30 21:37:37
Hvad er noily Prat?? en slags spiritus???


Per  -  2009-06-27 20:45:22
Det er utroligt dekorativt med hele jomfruhummere, men det er altså ikke særligt pratisk, man bliver fedtet helt op til alburne og op til begge øre.


Tobias b  -  2008-06-16 10:13:52
det er en virklig godt opskrift jeg har levt den til min kerst hun kunne godt lide den tak for hjelp.