Laksemouse

Laksemouse, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

ForretterRet : Forretter - Forretter med fisk og skaldyr

Hovedingrediens : LakseFisk - Kogt laks

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
5 Husblas, blade
250 g.kogt laks
2 dl.fiskesuppe eller bouillon
1.5 dl.piskefløde
1 bdt.dild
1 spsk.citronsaft
75 g.røget laks i skiver
 Salt
 peber
 
 Dildsauce:
100 g.kalorielet mayonnaise
1 dl.cremefraiche
1 tsk.Citronsaft
3-4 spsk.klippet dild
 Salt
 peber
 
Opskrift:
Husblasen lægges i blød i koldt vand i 5 minutter, tages op og smeltes i vandbad.

Laksen mixes i blender eller kødhakker sammen med fiskesuppe, fløden og dilden. Den smeltede husblas røres i, og moussen smages til med citronsaft, salt og peber.

Den røgede laks skæres i ca. 2 cm brede strimler, som lægges i bunden af små portions skåle. Laksemoussen fordeles i formen. Stilles herefter i køleskab i 4-5 timer.

Dildsauce
Mayonnaise og creme fraîche røres sammen, tilsættes dild og smages til med salt og peber.

Servering
Portionsskålene dyppes 10-12 sekunder i varmt vand og vendes ud på en tallerken. Server med flüte og sauce til. Anret evt. på et salatblad - det ser flot ud. Den røgede laks kan evt. udelades.





karakterer:
Opskriften er vist 31479 gange,
og udskrevet 959 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (26 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-04-14 19:10:49
Kan mousen fryses og hvis den kan, hvor længe kan den holde sig i fryseren?

  -   2005-01-01 01:01:01
god og meget populær - lavet til 50 personer til bryllup