fiskesuppe eller bouillon 2 dl. fiskesuppe eller bouillon
1 1/2
dl.
piskefløde 1 1/2 dl. piskefløde
1
bdt.
dild 1 bdt. dild
1
spsk.
citronsaft 1 spsk. citronsaft
75
g.
røget laks i skiver 75 g. røget laks i skiver
Salt Salt
peber peber
Dildsauce: Dildsauce:
100
g.
kalorielet mayonnaise 100 g. kalorielet mayonnaise
1
dl.
creme fraîche 1 dl. creme fraîche
1
tsk.
Citronsaft 1 tsk. Citronsaft
3-4
spsk.
klippet dild 3-4 spsk. klippet dild
Salt Salt
peber peber
Opskrift:
Husblasen lægges i blød i koldt vand i 5 minutter, tages op og smeltes i vandbad.
Laksen mixes i blender eller kødhakker sammen med fiskesuppe, fløden og dilden. Den smeltede husblas røres i, og moussen smages til med citronsaft, salt og peber.
Den røgede laks skæres i ca. 2 cm brede strimler, som lægges i bunden af små portions skåle. Laksemoussen fordeles i formen. Stilles herefter i køleskab i 4-5 timer.
Dildsauce
Mayonnaise og creme fraîche røres sammen, tilsættes dild og smages til med salt og peber.
Servering
Portionsskålene dyppes 10-12 sekunder i varmt vand og vendes ud på en tallerken. Server med flüte og sauce til. Anret evt. på et salatblad - det ser flot ud. Den røgede laks kan evt. udelades.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 2.8
(26 stemmer)
Opskriften er vist 30300 gange, og udskrevet 933 gange.
Kommentarer
Helle - 2010-04-14 19:10:49 Kan mousen fryses og hvis den kan, hvor længe kan den holde sig i fryseren?
Annie Barthels - 0000-00-00 00:00:00 god og meget populær - lavet til 50 personer til bryllup
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider