Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Grydestegt svinekam med portvinssauce

Grydestegt svinekam med portvinssauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - GrydeSteg - GrydeStege

Hovedingrediens : Svinekød - Svinekam uden svær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
1-1.5 kg.svinekam uden svær
2 skalotteløg
2 gulerødder
3 stilkeblegselleri
1 dl.appelsinsaft
2-3 dl.bouillon
1 dl.appelsinsaft
 
 Krydderbuket:
 laurbærblad
 persille
 timian
 
 salt
 peber
 majsstivelse
 evt. piskefløde
 


Tilbehør:
kartofler evt. råstegte kartofler salat med avocado i tern hakkede valnøddekerner
Opskrift:

Rens urter og krydderurter og skær urterne i mindre stykker.

Varm en tør gryde op ved god varme. Brun fedtsiden først. Brun hurtigt kødet på alle sider. Tag det op. Svits grøntsagerne et øjeblik, tag dem op. Læg kødet tilbage.

Tilsæt portvin, bouillon, appelsinsaft, salt, peber og krydderbuket. Dæmp varmen og lad svinekammen koge ved svag varme under låg i 1-11/4 time. Vend den efter halv kogetid og læg urterne tilbage i skyen. Mål kødets centrumtemperatur med et stegetermometer mod slutningen af stegetiden. Er den 65 grader, er stegen færdig. Tag kødet op, pak det i stanniol og lad det hvile ca. 20 minutter, før det skæres i tynde skiver.

Fjern krydderbuketten fra stegeskyen, si grøntsagerne fra og lad skyen koge ind uden låg ca. 5 minutter. Jævn skyen let med majsstivelse udrørt i lidt vand. Lad saucen koge igennem, smag evt. til med mere portvin og piskefløde.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (5 stemmer)

Opskriften er vist 24751 gange,
og udskrevet 692 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Anne  -  0000-00-00 00:00:00
Der står 1 dl appelsinsaft 2 gange - mn ikke den ene er portvin?


Mona B.  -  0000-00-00 00:00:00
Hvor meget portvin skal man bruge?