Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice


















Husarsteg

Husarsteg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Svinekød - Nakkefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Husarsteg, billede 4 Husarsteg, billede 1 Husarsteg, billede 2 Husarsteg, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Nakkefilet uden svær 3 mm fedt
250 gram Champignoner 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
2 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
0.5 tsk. Timian, tørret
1 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 dl. Svinebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   


Opskrift:

Champignon i skiver og løg i tern svitses i smør på panden. Tilsæt lidt rasp og smag til med salt, peber og timian.

Kødet skæres i skiver på langs, men ikke helt igennem.
Fyldet fordeles mellem kødskiverne, som holdes sammen med kødpinde eller snøres med garn (som rullesteg).

Stegen lægges i et ovnfast fad. Melet drysses jævnt henover kødet, og bouillonen hældes i bunden af fadet. Stil fadet med kødet midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 180 grader C. alm. ovn og lad stegen stå i 1½-2 timer, til den er gennemstegt. Lad stegen hvile ca. 20 minutter dækket med stanniol.

Husarstegen skæres i skiver ved servering.
Serveres med f.eks. bagte kartofler, skysovs og dampet broccoli.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (67 stemmer)

Opskriften er vist 292703 gange,
og udskrevet 9648 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

spørgejørgen  -  2015-07-12 10:10:52
hvad med 2½ kg steg hvor lang tid skal den have ?


  -  2012-09-04 12:25:42
Skær skiverne på tværs


Geilager  -  2011-08-26 10:40:39
Bacon er et must.. Kan med fordel laves på grill.


fru jensen  -  2011-03-10 18:33:08
ristet bacon tern er super som fyld med løg og champignon


Nina  -  2008-01-09 20:58:03
den smagte bare rigtig godt! Nakkefilleten blev rigtig mør og god.


Jette  -  0000-00-00 00:00:00
server haricover friske eller frosne til.


Jette  -  0000-00-00 00:00:00
Prøv at komme skivet tomater/grøn peber samt hvidløg mellem skiverne og tilsæt rødvin inden den sættes i ovnen. rigeligt med timian, husk hvidløg. Når retten er færdig, sigtes skyen og jævnes med maizena eller maizena soucejævner, en lækker krydret ret.


dorthe  -  0000-00-00 00:00:00
det smager rigtig godt men jeg foretrækker hasselbagt kartofler dertil