Louisiana gumbo

Louisiana gumbo, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med skaldyr

Hovedingrediens : Skaldyr - Diverse skaldyr

Oprindelsesland : Cajun

CajunIndsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.muslinger
500 g.Kinarejer
1 kg.kogte krabber - gerne en stor
1 lille bundt persille, stilkene fjernet
 dl.olivenolie
250 g.mel
1 hakket grøn peber
1 hakket stort løg
2 hakkede selleri
3 fedfint hakkede hvidløg
500 g.røget og krydret pølse, skindet fjernet og skåret i skiver
6 hakkede skalotteløg
 cayennepeber
 tabasco
 Kogt ris
 
Opskrift:
Vask og rens muslingerne grundigt. Kasser alle, der er knækkede eller ikke lukker sig, når man slår på dem, eller lægger dem et øjeblik på en varm pande.

Kom muslingerne i en kasserolle med kogende vand. Lad dem bulderkoge i tre minutter. Fisk muslingerne op og læg dem i en si over en skål efterhånden, som de åbner sig. Kasser alle, der ikke har åbnet sig efter et ekstra minuts kogning.

Pil muslingerne ud af skallerne. Hæld vandet fra skålen tilbage i kasserollen og spæd op med vand.

Pil rejerne og læg skaller og hoveder i kasserollen.

Bræk rygskjoldet af krabben, pil alt hvidt kød og det brune kød i de centrale kammer ud og læg det til side. Knus kløerne med en nøddeknækker og pil det hvide kød fra. Hold det hvide og det brune kød adskilt men læg krabbeskroget og de knuste skaller ned i lagen i kasserollen.

Bring lagen i kasserollen i kog. Fjern al skum med hulske. Når lagen er holdt op med at skumme tilsættes persillen og det hele simrer i 15 minutter. Lad lagen køle og rens eller si den fri for alle rester. Den rene lagevædske spædes op med vand.

Varm olien i en stor pande. Tilsæt melet under langsom og vedvarende omrøring med en træske eller et piskeris indtil blandingen er gyldenbrun. Det er vigtigt at bruningen finder sted uden at roux'en brænder på. Hvis der under omrøringen dukker sorte pletter op kasseres roux'en, og man begynder forfra.

Så snart roux'en har den rette farve tilsættes peber, løg, selleri og hvidløg og kogningen fortsætter indtil de er bløde - ca tre minutter. Derpå tilsættes pølsen.

Lagen genopvarmes.

Bland det brune krabbekød i roux'en og hæld den lidt efter lidt og under konstant omrøring i den varme lage til det hele er samlet. Lad suppen simre for lavt blus og med låget på klem.

Tilsæt rejer, muslinger, det hvide krabbekød og skalotteløgene. Bring atter suppen i kog, smag til med salt, cayenne et par stænk tabasco, og lad det hele simre i et minut. Tilsæt den hakkede persille og server suppen over ris i dybe tallerkner.

karakterer:
Opskriften er vist 33583 gange,
og udskrevet 395 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-03-21 14:05:05
Jeg synes det blev en rigtig god gumbo - ledte efter opskriften efter at have set "prinsessen og frøen" og her kaldes retten netop Louisiana Gumbo. Dog kunne jeg godt have ønsket mig, at der i opskriften havde stået, hvor mange personer der blev til. Jeg måtte dele op i flere gryder, og havde gumbo til hele familien tre gange. Smager godt, og kan klart anbefales.

  -   2009-04-23 18:06:51
Der mangler gumbo - dvs. okra. Det er det afrikanske navn for okra, der har givet betegnelsen gumbo. Der mangler sådan set også en roux. Så helt rigtig cajun er retten nu ikke.

  -   2008-09-18 08:18:58
hej det er faktisk de ting stort set at de brugte i sydstaterne i i gamle dage så betegnelsen louisiana er faktisk rigtig de brugte bl.a opskriften i baton rouge :))

  -   2005-01-01 01:01:01
Kald dog retten for skaldyrs gumbo - det er den rigtige betegnelse. Præcisér, at det er bladselleri, der skal bruges - ikke knoldselleri.