Indbagte Figner med valnøddeis

Indbagte Figner med valnøddeis, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Kold DessertRet : Kold Dessert - Isdessert

Hovedingrediens : Nødder - Valnødder

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
100 g.valnødder
1 æg
2 æggeblommer
100 g.sukker
2.5 dl.piskefløde
0.5 spsk.Kakao
 
 Figner:
8 friske figner
4 pladerfrossen butterdej
1.5 dl.portvin
2 spsk.flormelis
2 æggehvider
 
Opskrift:
Valnødderne ristes på en tør pande, afkøles og hakkes fint.
Æg æggeblommer og sukker piskes hvidt. Piskefløde og cacao piskes let og vendes i æggemassen sammen med valnødderne. Isen hældes i en form og stilles i fryseren et par timer.

Stilkene klippes af fignerne, og der skæres et kryds i toppen af dem. Portvinen hældes forsigtigt ned i fignerne, der stilles på køl i 1 time. Butterdejpladerne tøes op og halveres. De pakkes om fignerne, således at de fire hjørner samles på toppen af fignerne. Pakkerne pensles med æggehvide, drysses med flormelis og stilles i en 220 grader forvarmet ovn, til de er lysebrune.

Servering
Isen tages ud af fryseren ca 20 min. før servering.
Inden anretning røres isen igennem. 4 af de indbagte figner halveres. På hver tallerken anretts en hel figen, 2 halve samt valnøddeis.





karakterer:
Opskriften er vist 11048 gange,
og udskrevet 279 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu