Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Helstegt nakkefilet i citronsauce med rosenkål

Helstegt nakkefilet i citronsauce med rosenkål, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - GrydeSteg - GrydeStege

Hovedingrediens : Svinekød - Nakkefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
750 g.nakkefilet
10 g.smør
1 tsk.citronpeber
2.5 dl.bouillon
2 citroner
0.5 dl.piskefløde
 majsstivelse
 evt. salt
 
 Tilbehør
400 g.tørret pasta
500 g.letkogte grøntsager
 
Opskrift:
Dup kødet tørt med køkkenrulle.

Lad smørret blive gyldent i en gryde ved god varme. Brun hurtigt kødet på alle sider, 4-5 minutter i alt.

Drys med citronpeber og evt. lidt salt. Pas på, hvis bouillonen er salt. Tilsæt halvdelen af bouillonen og fintrevet skal af den ene citron. Skru ned til svag varme og lad kødet stege under låg i ca. 45 minutter.

Vend kødet og steg endnu ca. 45 minutter. Samlet stegetid efter bruning er ca. 11/2 time.

Kødet skal være gennemstegt. Bruges stegetermometer, skal centrumtemperaturen være 75 grader. Tag kødet op, pak det i stanniol og lad det hvile i ca. 20 minutter.

Skum evt. stegeskyen for fedt, tilsæt resten af bouillonen, hvis der ikke er sky nok. Tilsæt fløde, fintrevet skal af den anden citron og kog saucen, til den jævner let. Jævn evt. yderligere med lidt majsstivelse udrørt i koldt vand. Smag til med salt og lidt citronsaft.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (4 stemmer)

Opskriften er vist 25553 gange,
og udskrevet 562 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Lone  -  2008-04-30 18:11:23
Rigtig god - lækker sovs