Fransk sylte

Fransk sylte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

FrokostRet : Frokost - Frokostretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svineskank

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :      Red:


Ingredienser:
2½-3 kg.flæskeskank
¼ kg.skalotteløg
2 fedhvidløg
4 stilkebladselleri
2 tsk.salt
1 laurbærblad
2 stilketimian
3 dl.hvidvin
1-1½ l.vand
 
Opskrift:
Kød, løg, hvidløg, bladselleri, salt og krydderier kommes i en gryde. Hvidvin og vand tilsættes, så det dækker kødet. Småkoger under låg ca 2½ time, til skankene er meget møre. Skankene tages op, og suppen koges ind ved jævn varme ca. ¾ time.

Kødet pilles fra ben og svær, skæres i terninger og kommes i en form, ca 2 l. Suppen hældes over, så det dækker kødet. Resten af suppen hældes i en skål og stivner for sig.

Sylten skal helst trække i køleskab 2-3 dage, inden den spises.

Sylten skæres i skiver. Den stivnede suppe skæres i terninger og serveres som sky sammen med sylten.

Serveres med Flutes og grøn salat eller groft brød og rødbeder.


karakterer:
Opskriften er vist 17493 gange,
og udskrevet 400 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Alina et Mémé Chantal  -  2012-01-20 22:00:47
Man kan med fordel komme nogle kyllingelår dertil og lave en ordentlig portion--sylten kan stå i køleskabet op til 15 dage,dog må ikke fryses. Hvis I skal have ligetil en smuk ret,så følg disse råd fra min mormor,som er kendt for sin sylte: 1. Læg kødet til at overnatte i rigelig mængde koldt vand--hæld det ud og rens kødet grundidt under rindende vand med en børste 2. Brug STOR gryde og meget tid på sylten--skru ned lige så snart det begynder at småkoge(det giver bedre smag) og rør lidt på kødet ved bunden 3. Nu begynder det at skumme--det er her,du skal brug tid--saml skummet,rør på kødet,saml skummet,etc. 4.Hvis du ikke kan lide fedtlag på din sky,saml fedt i en separat skål ligeså (og brug det til soucer senere) 5. Hvis det er gået helt galt,og du mistede tidspunktet til at samle skummet,så det er blevet til grimme gråbrune flager overalt,kan det hele reddes alligevel--tag kødet ud og skyl fri fra det grimme,læg kødet til side nu,bland et ægghvide med et glas koldt vand og hæld ind i syltegryde.Rør grundigt og saml al det skum,som vil komme nu--det bliver rigtig meget af,men boullionen vil blive fin og klar (dog en anelse tyndere).Kog det op i den rene gryde (for sikkerhedens skyld hurtigt,så der er ingen salmonellachancer),kom kødet i og fortsat tilberedning ved småkogning som det er anvist. 6. Glæd dig til smagen af færdig sylte.Server det som forret med revet peberrød eller sennep til,godt luftigt rugbrød og en lettere koldt salat af ruccola eller radiser med valnødder Bon appétit !