Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Grahamsboller

Grahamsboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 12 stk.
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Grahamsmel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Grahamsboller, billede 4 Grahamsboller, billede 1 Grahamsboller, billede 2 Grahamsboller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
25 gram Gær
1.5 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
0.5 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
125 gram Grahamsmel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

75 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Pensling:
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   


Opskrift:

Gæren udrøres med det lunkne vand. Æg, salt, sukker og grahamsmel tilsættes.

Hvedemel tilsættes, så meget som den kan tage.

Det bløde smør skæres i små klumper og slåes ind i dejen, til den er glat og blank. Stilles til hævning 30 min. tildækket med fugtigt klæde.

Arbejdes igennem og formes til 12 boller. De efter hæver på en smurt bageplade i 15 min.

Pensles med pisket æg og bages midt i ovnen ved 225 grader C. alm. ovn i 10 - 12 minutter.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (72 stemmer)

Opskriften er vist 253617 gange,
og udskrevet 7507 gange.


Energi:
KJ total 8728 (2078 kcal)
KJ pr. stk. 727 (173 kcal)
Vægt ialt 771 gram
Vægt pr. stk. 64 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1132 KJ (269 kcal)
Protein 7.5 gram
Fedt 10.7 gram
Kulhydrat 37.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Alice   -  2018-08-26 11:25:14
Fantastisk gode til ost.,Har brugt opskriften nogle gange, kommer flydende becel i stedet for smør (1 dl)


B.B.S  -  2016-02-11 20:53:10
Super gode boller og let at lave.


Rikkw  -  2016-01-09 09:22:20
Har fulgt opskriften til punkt og prikke , det jo helt smattet af alt der smør der skal i til sidst og vil ikke rigtig hæve , må vente og se om det går an, håber jeg da da jeg får gæster 😅


Helle  -  2015-03-20 17:40:42
Fantastisk gode boller:) Dejen er også rigtig god til flutes.


Rikke  -  2013-11-26 14:51:45
Superlækre samme dag - men meget tørre efter en tur i fryseren. Havregrød plejer at hjælpe på det.


  -  2013-02-13 15:28:30
Smør mangler i selve opskriften.....


Ann  -  2012-06-04 15:54:15
Rigtig gode og lette at lave :) Dryssede lidt solsikkekerner på toppen :) Brugte bare flydende smør


  -  2011-12-28 21:01:31
Lidt tørre og kedelige. Svært at få dejen lind


frederik  -  2011-10-24 17:28:59
de er helt vildt gode. min familie elsker når jeg laver dem:). de er så gode at jeg har bagt dem 3 gange nu inde for 1 måned.mums ;)


isianalou  -  2010-02-14 08:46:33
Jeg bager i gasovn og min erfaring har været, begge gange jeg har bagt dem, at de lige skal ha 5 min. ekstra. Tilgengæld var de perfekte. Super god og nem opskrift!


  -  2009-11-15 14:33:41
super gode:D vi udskiftede lidt af hvedemelet med havregryn... og brugte olie i stedet for smør og !/3 del mindre. men med et rigtig godt resultat!


Catherine  -  2009-07-25 16:55:08
Rigtig gode boller. Tilføj evt. havregryn, det gør dem ekstra lækre


Nina  -  2009-06-27 20:35:10
Fantastiske grahamsboller - brug evt. ½ dl rapsolie i stedet for smør, for at holde igen på kalorierne :)


Kirsten  -  2008-09-18 14:05:13
18.sep.08 Rigtig gode boller. tilsæt ca. 3/4 dl.crfraiche og lidt mere mel, så bliver de endnu bedre.


anja mus  -  2008-06-02 19:03:15
super gode grahamsboller, Mums(:


Line  -  2007-09-10 16:06:18
Rigtig gode boller, som ikke behøves sukker. Også god til pizzasnegle og sunde kanelsnegle med æble, smør og stødt kanel.