Kvarkboller

Kvarkboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Kvark

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
2 dl.mælk
50 g.smør/margarine
50 g.gær
200 g.kvark
1 spsk.sukker
1 tsk.salt
2 æg
500 g.hvedemel
 
1 sammenpisket æg til pensling
 
Opskrift:
Gær og håndvarm mælk røres sammen med salt, sukker og den halvsmeltede margarine. Kvark, æg og mel tilsættes. Dejen æltes, til den er blank og smidig.

Stilles lunt til hævning ca. 30 min. Æltes igennem og formes til boller.

Efterhæves ca. 15 min. på smurt plade eller bagepapir. Pensles og bages i forvarmet ovn ca. 25 min. ved 200°. - Dejen kan også formes som et brød, der efterhæves og bages ca. 40 min. ved 200°.





karakterer:
Opskriften er vist 41073 gange,
og udskrevet 1207 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (12 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-02-27 15:01:30
Smager skønt. Jeg brugte 15 g gær. Hævede i 6 timer ved ca. 17* Efterhævede 2,5 timer ved stuetemperatur. De blev store og luftige.

  -   2019-11-12 14:39:50
Rigtig dejlige boller - lette og luftige. Og de er bestemt fryseegnede.

  -   2019-06-16 16:08:54
Er de fryseegnede?

  -   2018-03-03 14:25:01
Jeg fik lyst til kvarkboller.... Men jeg havde ikke noget kvark. Så jeg kom A38 i, som var tilsat lidt citronsaft, idet kvark er mere syrligt end A38. Derudover kom jer chokoladestykker og Shia-frø i... de smager skønt :-)

  -   2014-03-09 16:37:54
Kan de fryses??

  -   2010-09-29 20:30:35
Rigtig lækre. Gav dem en smule kardemomme og lod dem hæve natten over på køl

  -   2008-11-11 18:42:19
super dejlige luftige boller! lette og hurtige at lave

  -   2005-01-01 01:01:01
18 - 20 stk.

  -   2005-01-01 01:01:01
Lette og luftige, dejlig smag

  -   2005-01-01 01:01:01
Hvormange boller