Terrin af braiseret svinebov med jordskokker og linser

Terrin af braiseret svinebov med jordskokker og linser, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12

FrokostRet : Frokost - Frokostretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinebov

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:


Ingredienser:
500 g.svinebov uden ben og svær
 evt. ½ spsk olie
1 gulerod
1 stilkblegselleri
2 tomater
2 fedhvidløg
2 dl.hvidvin
1 kvisttimian
3 laurbærblade
 salt
 peber
 flydende kalvefond
7 Husblas, blade
 
250 g.store jordskokker
½ spsk.olivenolie
 
200 g.grønne linser fra Puy
 
1 trekantform eller sandkageform på 1½ l
 film
 
6-8 skiverserranoskinke
 
 Balsamico reduktion:
1 dl.balsamico
2 spsk.akacie honning
 
 Syltede jordskokker
500 g.jordskokker
1 dl.hvidvin
1 dl.olivenolie
3 fedhvidløg
1 kvisttimian
6-8 helehvide peberkorn
 
 Salat:
 frissé salat
1 tsk.valnøddeolie
0.25 tsk.citronsaft
 frisk koriander
 
 Tilbehør:
 Brød, fx durum flutes
 
 Durum flutes:
5 dl.vand
12 g.gær
250 g.italiensk hvedemel tipo 00
250 g.durummel, fin
 
1 spsk.salt
200 g.durummel, fin
 æg til pensling
 
Opskrift:
Bestil svinebov hos slagteren et par dage i forvejen.

Terrin:
Brun svineboven i en lille gryde - først med fedtsiden nedad. Brun kødet i lidt olie, hvis der slet ikke er fedt på kødet. Tag kødet op og brun gulerod og blegselleri skåret i mindre stykker. Tilsæt tomater og hvidløg i grove tern. Læg kødet tilbage i gryden. Tilsæt vinen og kog nogle minutter uden låg. Tilsæt krydderierne, 3 dl vand og læg tætsluttende låg på. Kog ved svag varme i ca. 1 time til kødet er mørt. Lad kødet køle af i væsken.

Kog linserne efter anvisningen på emballagen. Lad dem dryppe godt af og blive kolde.

Skræl og damp jordskokkerne i en gryde med lidt olie, ½ dl vand og salt eller bag dem i ovnen ved 150 grader til de er møre. Lad dem blive kolde.

Tag det kolde kød op. Varm sky og grøntsager og hæld det igennem en si, evt. med klæde. Kog ind til der er ½ l væske. Tilsæt vand, hvis der ikke tilstrækkelig væske. Smag til med flydende kalvefond, salt og peber. Gem væsken. Skær det mest reelle kød og jordskokkerne i tern på 1½ x 1½ x 1½ cm.

Skyl film på begge sider og læg det i en form. Læg serranoskinke i formen - det må gerne hænge ud over kanten.

Læg et lag linser i bunden af formen. Læg skiftevis tern af bov, jordskokker og linser. Fortsæt til terrinen er fyldt op. Der kan være overskud af linser, kød og jordskokker. Det skal ikke presses sammen, men lægges "løst" ned. Læg husblasen i blød i koldt vand. Varm væsken op - den skal bare være håndvarm. Knug vandet af husblasen og kom den i den varme væske. Rør til al husblasen er opløst. Køl den lidt ned og hæld den over terrinen, så det netop dækker.

Fold skinken ind over. Stil terrinen i køleskab i 8-12 timer før servering. Fjern filmen. Skær terrinen i skiver mens den er kold, med en meget skarp tyndbladet kniv, fx en filetkniv. Dyp evt. kniven i varmt vand mellem hver skive der skæres. Læg terrinen på fad eller på tallerkner og lad den stå fremme, så den er tempereret ved servering.

Balsamico reduktion
Kog balsamico og honning til det får en sirupsagtig konsistens. Kog først ved høj varme til der kun er halvdelen tilbage. Kog derefter ved svag varme til konsistensen er rigtig. Pas på, den kan nemt blive hård, når den bliver kold. Er konsistensen blevet for fast tilsættes vand. Lun evt. reduktionen i mikrobølgeovn eller i vandbad før brug. Pynt med balsamico reduktion. Lav striber på tallerkenen med en ske eller kom reduktionen i en flødekande.

Syltede jordskokker
Skrub jordskokkerne godt eller skræl dem. Skær dem i tynde skiver, fx på et råkostjern. Kog dem al dente i vin og olie sammen med pillede, hele hvidløg, timian, salt og peberkorn. Lad dem ligge i lagen indtil brug. Stil dem i køleskab. Tag jordskokkerne op af lagen og lad dem dryppe af før servering.

Salat
Pluk salaten. Rør en dressing af olie, citronsaft, salt og peber i en skål. Vend salaten heri lige før servering. Pynt med korianderblade.

Durum flutes
Rør gæren ud i vandet i en stor skål. Tilsæt de to typer mel. Rør dejen godt igennem og stil skålen med dej i køleskabet 10-12 timer. Tag dejen ud af køleskabet og tilsæt salt og durummelet lidt ad gangen. Ælt det godt igennem, gerne på maskine. Tag dejen op på bordet og del den i tre kugler. Dejen må endelig ikke blive for tør, så prøv at undgå at komme mere mel i end angivet i opskriften. Læg et tørt viskestykke over dejen og lad den hvile til den er blevet ca. 25% større. Ælt dejen igennem og form den til flutes. Læg igen viskestykket over og lad den hæve ca. 25%. Tænd ovnen på den højest mulige varme. Pensl flutes med sammenpisket æg og skær en revne på langs af flutene. Stil brødet i ovnen. Skru ned på 210 grader og bag flutene i ca. 20 minutter.

Tips:

Fordel arbejdet med terrin og brød over et par dage. Lav kød, linser og jordskokker samt syltede jordskokker og balsamico reduktion klar første aften. Lav første trin af brødet og terrinen næste morgen, så kan brødet bages sidst på eftermiddagen, og terrinen kan skæres ud. Brødet kan også slås op den første aften og så bages i løbet af næste dag. Man kan også fordele arbejdet over flere dage, hvis det passer bedst. Se nedenfor Terrinen kan godt tilberedes to dage, før den skal bruges, blot den står i køleskab

Terrinen kan i stedet laves i små portionsskåle. Se opskriften på braiseret svinebov med jordskokker og linser svøbt i serranoskinke på denne hjemmeside Syltede jordskokker i lage kan holde sig ca. 1 uge i køleskab Balsamico reduktion kan stå i køleskab i ca. 1 måned. Den kan bla. bruges til salater, fx med stegt lever af fx fjerkræ I stedet for serranoskinke kan bruges parmaskinke eller en god spegeskinke


karakterer:
Opskriften er vist 8407 gange,
og udskrevet 125 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu