milde løg, evt. salatløg4 store milde løg, evt. salatløg
10
friske salvieblade10 friske salvieblade
3
spsk.
smør3 spsk. smør
350
g.
hakket lammekød350 g. hakket lammekød
salt salt
hvid peber hvid peber
den revne skal og saften af ½ citron den revne skal og saften af ½ citron
½
kop rødvin½ kop rødvin
1
tsk.
bouillonpulver1 tsk. bouillonpulver
1
dl.
creme fraiche 38%1 dl. creme fraiche 38%
2
spsk.
reven parmesanost2 spsk. reven parmesanost
¼
bouillon¼ bouillon
Opskrift:
Løgene pilles og overhældes med kogende vand.
Lad dem stå i vandet i ca 10 minutter.
Salviebladene skylles og hakkes groft.
Udhul forsigtigt løgene med en kniv og en spids teske og hak indmaden fint.
Smelt 2 spsk. smør på en stegepande og lad det hakkede løg snurre gennemsigtigt.
Kom det hakkede kød ved, drys med salt og peber og brun det hele under omrøring.
Tilsæt salvieblade, citronskal, citronsaft og rødvin, rør godt rundt, smag til med bouillonpulver og lad det hele koge svagt i 10 minutter.
Bland creme fraichen i og fyld farsen i de godt afdryppede, udhulede løg.
Stil løgene i et rundt, ovnfast fad, hæld bouillonen ved og lad løgene småkoge for middel varme og under låg i 45 minutter.
Drys de fyldte løg med den revne ost, fordel resten af smørret over dem i små flager og lad løgene gratinere 5 minutter i en 250 grader varm ovn eller under grillen.
Hertil passer bondebrød eller landbrød.
Tips:
Til denne ret skal anvendes hakket kød i ordets bogstaveligste forstand.
Det vil sige ikke noget med at lade lammekødet gå igennem kødmaskinen.
Kødet skal først skæres småt ud og derefter bearbejdes med en stor, skarp kniv.
Man skal kunne mærke de små kødstykker i farsen.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.3
(5 stemmer)
Opskriften er vist 8878 gange, og udskrevet 186 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider