Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Filone brød

Filone brød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Brød

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Filone brød, billede 4 Filone brød, billede 1 Filone brød, billede 2 Filone brød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
15 g.gær
6 dl.vand
700 g.tipo 00 hvedemel
200 g.durummel, fin
20 g.salt
 
 lidtOlie
 
50 g.durummel, groft
 


Opskrift:

Rør gæren ud i vandet, tilsæt mel og salt og ælt det til en smidig dej. Kom dejen i en skål smurt med olie, drej den rundt, så der kommer olie over det hele. Stil til hævning i køleskabet i seks-otte timer, til dejen er hævet.

Tag dejen ud på et mel strøet bord og skær den i 2 aflange stykker. Tril dem længere endnu, men så de samtidig bliver vredet og spidset til i hver ende. Læg dem på bagepapir på to bageplader. Drys tykt med pastamelet, skær en lang slidse i hvert brød. Lad brødene hæve lunt til dobbelt størrelse en god time.

Bag ved 250 grader de første 10 min. Smid en kop vand ind i en bradepande i bunden af ovnen samtidig med at brødene sættes ind. Sænk varmen og bag dem færdige ved 200 grader ca. 20 minutter.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (4 stemmer)

Opskriften er vist 33777 gange,
og udskrevet 495 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Line  -  2014-01-10 12:45:43
Jeg ville give det 40 gram salt total


Per  -  2013-10-27 12:52:58
Sætter dejen på køl natten over, længere end de 6-8 timer, det fungerer fint, prøvede første gang med kortere tid, det var ikke så godt.


Christiandk  -  0000-00-00 00:00:00
OK dej, rigtig god smag, god konsistens. Skal bage videre i ca. 18 min. efter de første 10 min ved 250 grader. Alm mel kan også bruges (brug da evt. lidt mindre mel end 1000 g)