Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner      Debat forum

      Teknik

      BrugerserviceBaugette

Baugette, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 stk.

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :Ingredienser:
 Surdej:
5 g.gær
2 dl.vand
2 dl.hvedemel
 
 Dej:
1 dl.vand
10 g.salt
380 g.hvedemel
 
Opskrift:
Surdej:
Gæren smuldres og udrøres med vand, der er lunet til 35 grader. Melet tilsættes og dejen piskes med en gaffel, til den er blank og sej. Det tager blot et par minutter. Surdejen stilles ved almindelig køkkentemperatur, ca. 18 grader, i et døgn, hvorefter selve dejen kan lægges.

Dej:
1 dl. vand lunes til 35 grader og tilsættes surdejen, sammen med salt og resten af melet. Hold lidt mel tilbage, indtil det ses hvor meget mel dejen kan tage. Dejen æltes grundigt, til den er blank og smidig og slipper bord og hænder.

Den lægges i en skål og stilles til hævning i 4 timer. Dejen slåes ned, og deles i 3 evt. 4 dele, der trilles ud til lange baguetter i bagepladens længde. Dejen er meget sej og vanskelig at trille ud, fordi den hele tiden trækker sig sammen.

De formede baguetter lægges på en smurt bageplade og dækkes med et fugtigt klæde, hvilket er meget vigtigt for at opnå en god skorpe. Brødene hæver i 45 minutter. De ridses med et barberblad eller en meget skarp kniv. Snittene lægges på langs af brødet, således at det følgende snit løber en - to centimeter parallelt med det forrige og med en halv centimeters afstand.

Brødene kan pensles med vand eller sammenpisket æg, tilsat 2-3 spsk. koldt vand. Pensles de med vand, må der pensles på ny efter 10-15 minutters bagning. Brødene sættes i en 260 grader varm ovn i ca. 15-20 minutter. De bør ikke brændes, men tages ud lige før dette sker.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (4 stemmer)

Opskriften er vist 13547 gange,
og udskrevet 189 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu