tørrede chillifrugter 125 g. tørrede chillifrugter
250
g.
korianderfrø 250 g. korianderfrø
15
g.
fennikelfrø 15 g. fennikelfrø
50
g.
spidskommen 50 g. spidskommen
6-7
stjerneanis 6-7 stjerneanis
3/4
muskatnød 3/4 muskatnød
10
nelliker 10 nelliker
1
rulle
kanelbark eller 1 stykke kasia bark 1 rulle kanelbark eller 1 stykke kasia bark
50-60
g.
gurkemeje 50-60 g. gurkemeje
10-15
stk.
hele kardemomme 10-15 stk. hele kardemomme
Opskrift:
Vælg de bedste hele krydderier på markedet, tag dem med hjem, rens og vasker dem, og tør dem i solen (eller varsomt i ovnen).
Dernæst befries chilierne for stilke og chilier, koranderfrø, fennikelfrø og spidskommen ristes hver for sig i wokken ved svag varme, indtil de tager farve og afgiver aroma.
Kardemommefrøene tages ud af kapslerne,muskatnødden rives og alle krydderierne males i krydderi- eller kaffemølle.
Hvis de er lidt grove kan de passeres gennem en fintnettet sigte.
Kan opbevares i tætlukket beholder i fryseren i meget lang tid. Denne blanding er især god til kød- og grøntsagsretter.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 2.8
(2 stemmer)
Opskriften er vist 9668 gange, og udskrevet 126 gange.
Kommentarer
michael pang-larsen - 2008-10-25 02:31:36 Opskrift fra Nams Kusine,Dragør
bragt i Meyers Køkken/DR1 på besøg hos Nams Kusine i 1997.
Denne opskrift er baseret på et skøn ved at iagtage min svigermor,Madame Cheng Nya Eng, tilberede krydderiblandingen.
Vær opmærksom på at støde krydderierne til pulver da de ellers ikke tykner retten.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider