Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Portionsanrettet svinebov med jordskokker og linser svøbt i serrannoskinke

Portionsanrettet svinebov med jordskokker og linser svøbt i serrannoskinke, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10 

FrokostRet : Frokost - Frokostretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinebov

Ukendt oprindelseslandIndsendt :




Ingredienser:
350 g.svinebov uden ben og svær
 evt. ½ spsk olie
1 gulerod
1 stilkblegselleri
2 tomater
2 fedhvidløg
2 dl.hvidvin
1 kvisttimian
3 laurbærblade
 salt
 peber
 flydende kalvefond
7 bladehusblas
 
150 g.store jordskokker
½ spsk.olivenolie
 
200 g.grønne linser fra Puy
 
10 småramekiner, max 1,5 dl eller kopper
 film
 
5 skiverserranoskinke
 
 Balsamico reduktion
1 dl.balsamico
2 spsk.akacie honning
 
 Syltede jordskokker
500 g.jordskokker
1 dl.hvidvin
1 dl.olivenolie
3 fedhvidløg
1 kvisttimian
6-8 helehvide peberkorn
 
 Salat
 frissé salat
1 tsk.valnøddeolie
¼ tsk.citronsaft
 frisk koriander
 


Tilbehør:
Brød
Opskrift:

Portionsanretninger
Bestil svinebov hos slagteren et par dage i forvejen.

Brun den i en lille gryde - først med fedtsiden nedad. Brun kødet i lidt olie, hvis der slet ikke er fedt på kødet. Tag kødet op og brun gulerod og blegselleri skåret i mindre stykker. Tilsæt tomater og hvidløg i grove tern. Læg kødet tilbage i gryden. Tilsæt vinen og kog nogle minutter uden låg. Tilsæt krydderierne, 3 dl vand og læg tætsluttende låg på. Kog ved svag varme i ca. 45 minutter til kødet er mørt. Lad kødet køle af i væsken.

Kog linserne efter anvisningen på emballagen. Lad dem dryppe godt af og blive kolde.

Skræl og damp jordskokkerne i en gryde med lidt olie, 2 spsk vand og salt eller bag dem i ovnen ved 150 grader til de er møre. Lad dem blive kolde.

Tag det kolde kød op. Varm sky og grøntsager og hæld det igennem en si, evt. med klæde. Kog ind til der er ½ l væske. Tilsæt vand, hvis der ikke tilstrækkelig væske. Smag til med flydende kalvefond, salt og peber. Gem væsken.

Skær det mest reelle kød og jordskokkerne i tern på 1 x 1 x 1 cm.

Skyl film på begge sider og læg det i hver ramekin. Skær skiverne af serranoskinke igennem på langs og læg dem rundt langs siden af formen.

Læg et lag linser i bunden af formen. Læg tern af bov, jordskokker og linser i formen til den er fyldt op. Der kan være overskud af linser, kød og jordskokker. Det skal ikke presses sammen, men lægges "løst" ned.

Læg husblasen i blød i koldt vand. Varm væsken op - den skal bare være håndlunken. Knug vandet af husblasen og kom den i den varme væske. Rør til al husblasen er opløst. Køl den lidt ned og hæld den op i formene, så det netop dækker fyldet.

Stil formene i køleskab i nogle timer før servering, så geleen bliver stiv. Vend de kolde portionsanretninger ud på et fad eller på tallerkener, fjern filmen og lad dem stå fremme, så de er tempererede ved servering.

Balsamico reduktion
Kog balsamico og honning til det får en sirupsagtig konsistens. Kog først ved høj varme til der kun er halvdelen tilbage. Kog derefter ved svag varme til konsistensen er rigtig. Pas på, den kan nemt blive hård, når den bliver koldt Er konsistensen blevet for fast tilsættes vand. Lun evt. reduk-tionen i mikrobølgeovn eller i vandbad før brug. Lav striber på tallerkenen med en ske eller kom reduktionen i en flødekande.

Syltede jordskokker
Skrub jordskokkerne godt eller skræl dem før de skæres i tynde skiver, fx på et råkostjern. Kog dem al dente i vin og olie sammen med pillede, hele hvidløg, timian, salt og peberkorn. Lad dem ligge i lagen indtil brug. Stil dem i køleskab. Tag jordskokkerne op af lagen og lad dem dryppe af før servering.

Salat
Pluk salaten. Rør en dressing af olie, citronsaft, salt og peber i en skål. Vend salaten heri lige før servering. Pynt med korianderblade.



Tips:

Fordel arbejdet med retten over et par dage. Lav kød, linser og jordskokker samt balsamico reduktion klar første aften. Lav portionsanretningern næste formiddag, så kan de serveres senere på dagen. Eller man kan lave lidt ad gangen, se nedenfor

Portionsanretningerne kan godt tilberedes dagen, før de skal bruges, blot de står i køleskab

Balsamico reduktion kan stå i køleskab i ca. 1 måned. Den kan bl.a. bruges til salater, fx med stegt lever af fx fjerkræ

I stedet for serranoskinke kan bruges parmaskinke eller en god spegeskinke




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.3    (2 stemmer)

Opskriften er vist 7633 gange,
og udskrevet 95 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu