Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Keftedes i tomatsauce

Keftedes i tomatsauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Lammekød - Hakket lammekød

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt :





Ingredienser:
2 skiverfranskbrød
2 løg
1 tørret chilipeber
5 spsk.olivenolie
500 g.hakket lammekød
1 æg
1 fedhvidløg
½ tsk.tørret oregano
1 tsk.eddike
 salt
 sort peber
 
 Saucen:
2 fedhvidløg
1 spsk.olivenolie
1 laurbærblad
½ tsk.tørret salvie
850 g.flåede tomater fra dåsen
1 dl.tør rødvin
 salt
 hvid peber
 


Opskrift:

Skær skorpen af franskbrødsskiverne og dryp skiverne med lidt vand. Pil løgene og hak dem fint. Den tørrede chilipeber hakkes ligeledes fint.

Lad løgene blive gyldne i 2 spsk. olie. Bland det hakkede kød, de udblødte franskbrødsskiver, løgene, ægget, det pressede hvidløgsfed, oregano og eddike. Rør denne fars godt sammen og smag til med rigeligt salt og peber. Form med våde hænder små aflange ”pølser” som stilles i køleskabet og hviler tildækket 1 time.

Saucen:
Til saucen pilles hvidløgsfedene og skæres i tynde skiver. Varm olien i en kasserolle, kom hvidløgsskiverne i og lad dem gyldne, hvorefter det itubrækkede laurbærblad, salvie og de mosede tomater plus saften tilsættes.
Lad denne sauce koge ind for svag varme.

Når de små kødboller har fået ”hvilet ud” steges de gyldne hele vejen rundt i resten af olien. Tomatsaucen smages til med rødvin, salt og peber. Kødbollerne lægges i saucen og trækker heri i ca 15 minutter.

Man kan også nøjes med at lægge kødbollerne i saucen og varmer det hele godt igennem inden serveringen.

Hertil passer godt bondebrød og salat.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (3 stemmer)

Opskriften er vist 9193 gange,
og udskrevet 241 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu