Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice


















Nakkefilet, ovnstegt

Nakkefilet, ovnstegt, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Svinekød - Nakkefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Nakkefilet, ovnstegt, billede 4 Nakkefilet, ovnstegt, billede 1 Nakkefilet, ovnstegt, billede 2 Nakkefilet, ovnstegt, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Nakkefilet. helt afpudset
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   


Opskrift:

Krydr med salt og peber. Læg nakkefileten i en lille bradepande.

Sæt fadet med kødet midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 180 grader C. alm. ovn, og lad nakkefileten stå i 1 1/2 -2 timer, til den er gennemstegt. Bruges stegetermometer skal centrumtemperaturen være 75 grader, så er nakkefileten færdig.

Dæk nakkefileten med stanniol, og lad kødet hvile i ca. 20 minutter.

Serveres med kartofler, ris, pasta, div. saucer og grøntsager.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (63 stemmer)

Opskriften er vist 325702 gange,
og udskrevet 2974 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Eugen  -  2019-03-19 09:51:48
Som ovenfor,men brug samme antal salt i bradepanden som kødet vejer, ovnen varmes op til 180 grader og læg kødet ind i ovnen og glem den i den tid den skal have Den bliver krusten i overfladen og saften er stadig er stadig til stede


Hanus  -  2018-06-26 08:59:59
Lad den hvile i saften i en halv eller deromkring. Det er ikke så farligt hvis temperaturen falder lidt. Den trækker lidt af saften ind igen. Det er guf.


Britt  -  2016-01-12 16:59:15
Der skal et par centimeter vand ved. Bruges også til sovs.


Anne Sofie  -  2013-09-01 14:29:13
Hvis man skal pakke kødet ind i stanniol mens det hviler skal man tage det ud af ovnen før der er helt færdigt da det tilbereder videre - men det færdige resultat bliver også tilsvarende mere saftigt.


Martin  -  2013-03-08 15:41:34
Der står man skal dække den med stanniol og lade den hvile det må man aldrig gøre, da kødet på den måde steger videre.


Pia R.  -  2012-12-09 16:51:39
Den blev supe og lækker.. Mange tak for opskriften


Anna Lise  -  2011-07-17 17:02:40
Jeg kommer den i en stegepose, og efter 1 time kommer jeg vand ved. Det har aldrig misset.


eva  -  2010-12-29 20:26:28
Skal der være vand i bradepanden når den kommer i ovnen?


Camilla  -  0000-00-00 00:00:00
Den blev super god lige tilpas stegt. Kan anbefales yil hverdag og fest.