sprængt lamme- eller bedekød, hals350 g. sprængt lamme- eller bedekød, hals
350
g.
magert lamme- eller bedekød, kølle350 g. magert lamme- eller bedekød, kølle
1
stor
porre1 stor porre
2
løg2 løg
30
g.
frisk kørvel eller ½ bdt. Persille30 g. frisk kørvel eller ½ bdt. Persille
1
tsk.
salt1 tsk. salt
1
tsk.
sort peber1 tsk. sort peber
lidt stødt ingefær lidt stødt ingefær
lidt cayennepeber lidt cayennepeber
2-3
spsk.
olie2-3 spsk. olie
Opskrift:
De to slags kød skæres i ca. 3 cm store terninger.
Porren gøres i stand, skylles godt, skæres først i mindre stykker og hakkes derefter meget fint.
Løgene pilles og hakkes fint.
Kørvel eller persille skylles og hakkes ligeledes fint.
Porre, løg og kørvel eller persille kommes i en stor skål.
Herover drysses salt og de øvrige krydderier, olien hældes på og alt røres godt sammen.
Til sidst blandes kødstykkerne i og vendes godt rundt, så de bliver krydret på alle sider.
Kødet sættes på spid og steges over glødende trækul eller i elektrisk ovn.
Spiddene skal vendes hyppigt under stegningen, som i alt varer ca. 10 minutter.
Hertil passer landbrød og salat.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.5
(9 stemmer)
Opskriften er vist 22213 gange, og udskrevet 287 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider