Shashlik

Shashlik, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Grillspyd - Grillspid

Hovedingrediens : Lammekød - Lammebov stykker

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
600 g.lamme- eller bedekød(kølle, ryg eller bov)
4 spsk.olie
1-2 spsk.citronsaft
1 niptørret rosmarin eller timian
0.5 tsk.rosenpaprika
 salt
 sort peber
150 g.bacon i ikke for tykke skiver
2 løg
1 lillerød peberfrugt
1 lillegrøn peberfrugt
50 g.champignoner
 
Opskrift:
Skær kødet i 3-4 cm. store terninger Rør marinade af olie, citronsaft og krydderier. Læg kødstykkerne i en skål, hæld marinaden over og bland godt. Lad kødet marinere tildækket i køleskab i 10 timer.

Løgene pilles, skæres i kvarte og deles i blade. Peberfrugterne skylles, befries for ribber og kerner og skæres i stykker. Champignonerne renses og, om nødvendigt, skylles.

Tag kødet op af marinaden og såt det på spid skiftevis med løg, dobbelte baconskiver, peberfrugt og champignoner. Steg spiddene på trækulsgrill, på grillpande eller under ovnens grillelement i 10-15 minutter, og vend dem ofte under stegningen.

Hertil passer tyk, kold tomatsauce og lun flute eller løse ris, evt. tilsat lidt karry eller safran.





karakterer:
Opskriften er vist 13573 gange,
og udskrevet 169 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu