lammekød, bov eller kølle800 g. lammekød, bov eller kølle
1
bdt.
Persille1 bdt. Persille
6
blade
frisk mynte eller 1 tsk. tørret6 blade frisk mynte eller 1 tsk. tørret
2
fed
hvidløg2 fed hvidløg
1
kop
olivenolie1 kop olivenolie
salt salt
groftmalet peber groftmalet peber
12
skalotteløg eller meget små løg12 skalotteløg eller meget små løg
3
faste tomater3 faste tomater
1
stor
grøn peberfrugt1 stor grøn peberfrugt
12
udstenede sorte oliven12 udstenede sorte oliven
Opskrift:
Skær kødet i 3-4 cm store terninger
Rør en marinade af olie og krydderier.
Læg kødstykkerne i en skål, hæld marinaden over og bland godt.
Lad kødet marinere tildækket i køleskab i 10 timer.
Løgene pilles.
Peberfrugterne skylles, befris for ribber og kerner og skæres i stykker.
Tag kødet op af marinaden og sæt det på spid skiftevis med løg, tomater, peberfrugt og oliven.
Spiddene pensles med marinaden og steges 10-15 minutter i alt på trækulsgrill, på grillpande eller under ovnens grillelement
Spiddene skal vendes hyppigt under stegningen.
Hertil passer safrannris eller lun flute og agurkesalat i dildfløde
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(4 stemmer)
Opskriften er vist 11349 gange, og udskrevet 188 gange.
Kommentarer
- 2011-02-03 10:15:50 Brugt i til middag hos af Amalie
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider