Hyldeblomstsorbet

Hyldeblomstsorbet, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Sorbet

Hovedingrediens : Bær - Hyldeblomst

HøjtidSkt. Hans

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Hyldeblomstsorbet, billede 4 Hyldeblomstsorbet, billede 1 Hyldeblomstsorbet, billede 2 Hyldeblomstsorbet, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2.5 dl. Hyldeblomstsaft konc 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 Æggehvider, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggehvide vejer ca. 33 gram
3 spsk. Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
   
Opskrift:
Vi anvender en ismaskine, hvor hyldeblomstsaften hældes i først, og starter på nedkøling mens hviderne piskes stive til skum sammen med sukker eller honning. (vi bruger foodprocessor).

Hviderne tilsættes og røres indtil massen en flødeskumsagtig. Massen hældes i en beholder der sættes i fryser. Sorbeten er bedst hvis den serveres umiddelbart efter den er taget ud af fryser - f.eks. sammen med norske vafler eller pandekager.





karakterer:
Opskriften er vist 111019 gange,
og udskrevet 1726 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (39 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 2476 (589 kcal)
KJ pr. Pers. 619 (147 kcal)
Vægt ialt 373 gram
Vægt pr. Pers. 93 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 663 KJ (158 kcal)
Protein 2.8 gram
Fedt 0.0 gram
Kulhydrat 36.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-03-30 18:49:19
superlækker sorbet. lever op til Gl. Brydegårds sorbet (dejligt spisested ved Helnæs, Fyn )

  -   2016-07-07 15:42:47
Den ser rigtig lækker ud, men kan der evt. tilføjes noget om hvordan man opnår den uden en ismaskine? :)

  -   2015-07-21 18:42:03
Brug ismaskine, lad saften blive lidt grødagtig inden æggehvider tilsættes

  -   2013-06-11 18:59:36
Super lækkert! Smager sødt og friskt!

  -   2012-06-29 19:23:23
Det er klart at det skiller hvis ikke man røre i det... opskriften er perfekt til en ismaskine. Men synes godt det må fremgå bedre af opskriften at man altså skal røre i det, hvis man kun bruger fryseren.

  -   2012-04-15 15:29:03
Smager sindssygt godt! Jeg anvendte en ismaskine, og konsistensen blev perfekt sorbet-agtig :)

  -   2012-01-15 15:30:46
Så har I ikke kørt den på ismaskine?

  -   2012-01-14 22:01:00
føj! den opskrift var ringe... det kommer aldrig til at ligne is, saften ender på bunden. spild af tid og god hyldeblomst saft!

  -   2011-12-23 01:30:18
Skandale, lav aldrig denne is!!!!! Saften falder til bunds og du ender med en is der smager af flormelis med æg !!!!!!!!!!! Ikke engang altspisende storebror ville spise den!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  -   2010-03-30 20:13:21
Hyldeblomstsaft konc * - er det saft eller færdig drik?

  -   2009-08-08 22:02:28
Jeg synes der er for meget æggehvide i denne opskrift