Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Hyldeblomstsorbet

Hyldeblomstsorbet, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Sorbet

Hovedingrediens : Bær - Hyldeblomst

Højtid: Skt. Hans

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Hyldeblomstsorbet, billede 4 Hyldeblomstsorbet, billede 1 Hyldeblomstsorbet, billede 2 Hyldeblomstsorbet, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2.5 dl. Hyldeblomstsaft konc 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 Æggehvide, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggehvide vejer ca 30 gram
3 spsk. Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
   


Opskrift:

Vi anvender en ismaskine, hvor hyldeblomstsaften hældes i først, og starter på nedkøling mens hviderne piskes stive til skum sammen med sukker eller honning. (vi bruger food-processor).

Hviderne tilsættes og røres indtil massen en flødeskumsagtig. Massen hældes i en beholder der sættes i fryser. Sorbeten er bedst hvis den serveres umiddelbart efter den er taget ud af fryser - f.eks. sammen med norske vafler eller pandekager.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (39 stemmer)

Opskriften er vist 96291 gange,
og udskrevet 1570 gange.


Energi:
KJ total 2458 (585 kcal)
KJ pr. Pers. 614 (146 kcal)
Vægt ialt 364 gram
Vægt pr. Pers. 91 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 675 KJ (160 kcal)
Protein 2.6 gram
Fedt 0.0 gram
Kulhydrat 37.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

bettina  -  2018-03-30 18:49:19
superlækker sorbet. lever op til Gl. Brydegårds sorbet (dejligt spisested ved Helnæs, Fyn )


  -  2016-07-07 15:42:47
Den ser rigtig lækker ud, men kan der evt. tilføjes noget om hvordan man opnår den uden en ismaskine? :)


  -  2015-07-21 18:42:03
Brug ismaskine, lad saften blive lidt grødagtig inden æggehvider tilsættes


Madelskeren  -  2013-06-11 18:59:36
Super lækkert! Smager sødt og friskt!


Marianne  -  2012-06-29 19:23:23
Det er klart at det skiller hvis ikke man røre i det... opskriften er perfekt til en ismaskine. Men synes godt det må fremgå bedre af opskriften at man altså skal røre i det, hvis man kun bruger fryseren.


Laura  -  2012-04-15 15:29:03
Smager sindssygt godt! Jeg anvendte en ismaskine, og konsistensen blev perfekt sorbet-agtig :)


Per  -  2012-01-15 15:30:46
Så har I ikke kørt den på ismaskine?


AD!  -  2012-01-14 22:01:00
føj! den opskrift var ringe... det kommer aldrig til at ligne is, saften ender på bunden. spild af tid og god hyldeblomst saft!


utilfreds  -  2011-12-23 01:30:18
Skandale, lav aldrig denne is!!!!! Saften falder til bunds og du ender med en is der smager af flormelis med æg !!!!!!!!!!! Ikke engang altspisende storebror ville spise den!!!!!!!!!!!!!!!!!!


camilla  -  2010-03-30 20:13:21
Hyldeblomstsaft konc * - er det saft eller færdig drik?


  -  2009-08-08 22:02:28
Jeg synes der er for meget æggehvide i denne opskrift