finthakket, grøn chili - uden kerner1 finthakket, grøn chili - uden kerner
4
cm.
kanelstang4 cm. kanelstang
4
kryddernelliker4 kryddernelliker
2
tsk.
stødt koriander2 tsk. stødt koriander
1/2
tsk.
stødt spidskommen1/2 tsk. stødt spidskommen
1/2
tsk.
gurkemeje1/2 tsk. gurkemeje
4
friske eller tørrede karryblade4 friske eller tørrede karryblade
4
dl.
kokosmælk4 dl. kokosmælk
3
spsk.
limesaft3 spsk. limesaft
salt salt
frisk koriander til pynt frisk koriander til pynt
Opskrift:
Skyl linserne og pil urenhederne fra.
Bring linser, bouillon, kartofler og æble i kog, og lad det koge ca. 20 minutter for svag varme.
Sautér løg, hvidløg, ingefær i olie.
Tilsæt krydderier og karryblade under omrøring.
Fjern de hele krydderier (Kanel, nelliker, og karryblade), når olien begynder at skille sig ud.
Pisk kokosmælk og krydderimassen i suppen.
Tilsæt limesaft og smag til med salt.
Drys med frisk koriander lige inden servering.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.9
(12 stemmer)
Opskriften er vist 36456 gange, og udskrevet 1092 gange.
Kommentarer
Ella - 2009-10-26 18:14:41 Der er ikke anført hvor meget hvidløg der skal i retten. Er der nogen der kan vejlede mig?
sus.m - 2009-06-12 21:31:58 Jeg synes, en er super.
Klart, den skal krydres ekstra, men det står jo frit for at snige mere af krydderrierne ind i suppen.
Marie - 2007-02-16 17:17:59 Karryblade er fra et træ hvis blade dufter af karry - deraf navnet.
Striglen - 2006-12-03 10:55:56 KARRYBLADE - karry er et blandningskrydderi, så i mine øjne lyder det som noget vrøvl :-)
ustockel - 0000-00-00 00:00:00 lidt tam, hvis man ikke tilsætter 1 tsk. grøn karrypasta.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider