Gulerodsbrød

Gulerodsbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Brød 2 Brød
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Rodfrugter - Gulerødder

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Gulerodsbrød, billede 4 Gulerodsbrød, billede 1 Gulerodsbrød, billede 2 Gulerodsbrød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
50 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
1 dl. Tykmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Gær, frisk
2 tsk. Salt, groft 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
200 gram Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
800 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Pynt
50 gram Hvedeklid 1 dl. vejer 25 gram.
   
  Pensling:
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
Opskrift:
Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en røreskål og tilsæt tykmælken. Rør gæren ud heri. Tilsæt revne gulerødder og de øvrige ingredienser(hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk den med et låg eller rent viskestykke, og stil den til hævning et lunt sted i 1 time.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 2 stykker og form dem runde, snit et kors i brødet og pensel det med sammenpisket æg.

Pynt evt. med hvedeklid eller solsikkekerner.

Bages ca. 25 min ved 200 grader C. alm. ovn.

Serveres lunt, evt. med tzatziki.





karakterer:
Opskriften er vist 67860 gange,
og udskrevet 1994 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (16 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 16299 (3880 kcal)
KJ pr. Brød 8149 (1940 kcal)
Vægt ialt 1736 gram
Vægt pr. Brød 868 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 938 KJ (223 kcal)
Protein 6.7 gram
Fedt 4.7 gram
Kulhydrat 40.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-06-24 14:56:29
Mine brød måtte godt have fået 5 minutter mere. 25 gram klid, kan gøre det!

  -   2017-02-05 20:08:59
Kan anbefales. Er mega lækker 👍🏻🍞

  -   2013-02-27 14:25:47
Lækker opskrift .. de er lige kommet ud af ovnen.. Jeg tillod mig at ændre lidt, så jeg har kommet halv hvedemel og halv grahamsmel i, og formet dem som små aflange flutes til madpakken :) MUMS

  -   2009-11-04 20:10:57
Lækkert brød, jeg tilsætter 3 tsk salt og blandede kerner og lader brødene efterhæve og de bliver super gode.

  -   2008-04-07 19:45:16
Super god brød, og det holder sig luftig i mange dage. Jeg putter også flere gulerødder i, og bruger tit græsk yoghurt i stedet for tykmælk. Kommer an på hvad jeg lige har i huset. Opskriften er også gået videre til andre

  -   2008-03-21 21:43:33
Brødet er rigtig godt, men vil nok tilsætte lidt mere salt næste gang. Jeg lader også dem efterhæve 15 min inden de kommer ind i ovnen

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg brugte creme frais istedet for tykmælk og tilsatte double portion af gulerøder og brødet blev helt perfekt:-)

  -   2005-01-01 01:01:01
Udmærket opskrift, men jeg efterhævede brødene, da de var formet. Er det ikke en fejl, at det ikke står i opskriften ?

  -   2005-01-01 01:01:01
også god kun med olie!!!