østershatte eller champignon 200 g. østershatte eller champignon
2
tomater 2 tomater
25
mm.
ingefær, siamesisk 25 mm. ingefær, siamesisk
2
stilke
citrongræs 2 stilke citrongræs
citronsaft, ca. 1/2 dl citronsaft, ca. 1/2 dl
5
friske chilier 5 friske chilier
3
spsk.
fiskesauce (nam pla) 3 spsk. fiskesauce (nam pla)
2-3
limeblade 2-3 limeblade
friske koriander friske koriander
friske springløgtoppe friske springløgtoppe
salt salt
Opskrift:
Skær ingefær i skiver. Skær citrongræsstilkene i 2-3 cm lange stykker. Riv østershattene i mindre stykker. Del kyllingen i 8 stykker. Skær kødet fra benene og skær det så i mindre stykker.
Hæld kokosmælken og vandet i en gryde. Kog op og tilsæt ingefær, citrongræs og kylling. Kog til kyllingestykkerne er møre, ca. 10-15 minutter. Tilsæt østershatte. Kog igennem et par minutter. Smag retten til med salt, fiskesauce, tilsæt chili og så meget citronsaft at suppen på en gang smager frisk og stærk. Pluk koriander og skær springtoppene i 2 cm lange stykker. Tilsæt limeblade, koriander og løgtoppe og server.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.5
(21 stemmer)
Opskriften er vist 35166 gange, og udskrevet 1015 gange.
Kommentarer
steffen - 2012-12-16 14:28:40 det hedder tom kha Gai idet den er med kylling, og tom kha goon hvis det er med rejer!
Bjørn F - 2011-07-09 11:18:54 Tag et smut forbi en thai butik og køb krydderi blandingen til Tom Kha og smid det oven i retten - SÅ kan vi tale yndlingsret ;o) !!
Ida B. - 2011-02-27 15:37:33 Jeg plejer at bruge mere kokosmælk end vand - uha da da det er en dejlig suppe. Min nye yndlingsret!
Hansen - 2011-01-13 16:29:14 Få rettet det ord springløg til enten springonion eller forårsløg...
Beth - 2007-02-24 11:37:07 Smager godt. Jeg brugte galanka rod som er anbefalet her. Tomaten skar jeg i små tern, smed kernerne ud, og kom dem i lige før servering.
Bjørn Bjørnkvist - 0000-00-00 00:00:00 siamesisk ingefær? Mon ikke det er det samme som galanka rod? Det er i hvert til fælde det jeg bruger når jeg laver tom ka kai. Almindelig ingefær kan ikke bruges, da galanka rod giver en 'varm' stærk smag.
jan kaas - 0000-00-00 00:00:00 smager godt
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider