Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice


















Fastelavnboller med chokolade

Fastelavnboller med chokolade, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 24 stk.
KagerRet : Kager - Fastelavnsboller

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade

HøjtidFastelavn

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Fastelavnboller med chokolade, billede 4 Fastelavnboller med chokolade, billede 1 Fastelavnboller med chokolade, billede 2 Fastelavnboller med chokolade, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej
35 gram Gær
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3.5 dl. Kærnemælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
0.5 tsk. Kardemomme, stødt
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Fyld
75 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 dl. Kokosmel 1 spsk. 2 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 35 gram
100 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 Æggehvide 1 æggehvide ca 30 gram
   
  Pynt
75 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Kokosmel 1 spsk. 2 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 35 gram
   
  Pensling:
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   


Opskrift:

Først tager I en lille gryde eller kasserolle og smelter margarinen deri, hvorefter I hælder kærnemælken i. Hæld blandingen op i en skål og mærk forsigtigt efter om den kun er lillefingervarm. Smuldrer gæren i. Rør rundt til gæren er helt opløst.

Hæld så sukker, salt, kardemomme og mel i lidt ad gangen og rør rundt. Dejen skal være blød og smidig. Dæk skålen til med et viskestykke og lad dejen stå et lunt sted til hævning i ca. ½ time.

Rør imens margarine, kokos og chokolade sammen med æggehviden.

Når dejen er færdighævet, deler I den i to lige store portioner. Hvert stykke ruller I ud til en stor firkant som I deler i 12-15 lige store firkanter. På midten af hver firkant lægger I derefter en teske med chokoladefyldet, hvorefter I klemmer hjørnerne på firkanten sammen over fyldet, så I former en bolle. Sæt bollerne med sammenføjningerne nedad på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve i endnu ½ time.

Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 225 grader C. alm. ovn i 8-10 minutter.

Tag bollerne ud og stil dem på en bagerist, hvor de skal køle helt af inden de pyntes med smeltet chokolade, som I pensler ovenpå, hvorefter I til allersidst drysser lidt kokos henover.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (129 stemmer)

Opskriften er vist 189887 gange,
og udskrevet 8269 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Annika  -  2012-02-20 17:07:27
Dette er de bedste fastelavnsboller jeg har smagt. Jeg lave halv/halv med chokolade og hjemmelavet creme. 9 af hver. De er simpelthen blevet så lækre. Og der er ikke sparet på fyldet :)


  -  2012-02-18 15:39:12
undre mig over at der ikke er æg i dejer??


  -  2011-03-07 08:52:46
Smager rigtig godt med 2 stk lys marabou som fyld. Gør det sjovt til børnene op pynt dem med glasur og slik. Bollerne skal spises samme dag. De var temmelig tørre dagen efter.


  -  2011-03-02 21:57:28
De smager helt fantastiske, absolut ikke sidste gang vi har brugt den opskrift muuums


Lena  -  2011-03-02 14:40:43
Er det mørk eller lys Marabou i kommer i og kan de holde sig til dagen efter ?


  -  2010-02-18 14:26:32
Ummm.. Har lige bagt disse og de er bare super gode!! Lavede dem bare med ren chokolade som fyld - nemt og lækkert!!


  -  2010-02-10 16:11:02
de er gode med lys chokolade;)


Mayda  -  2010-02-07 14:55:20
rigtig god og nem opskrift.. men istedet for chokolade kan man købe cremepulver (ca.8kr) som piskes med mælk i 1min. og man kan evt. tilsætte cacao i cremen :)


E.C.  -  2010-02-07 11:26:40
Prøv at bruge 6 - 8 chokoladeknapper i stedet for det nævnte fyld. Det er nemmere og børnene er vilde med det.


  -  2010-02-05 13:32:15
vil prøve dem lyder fantastiske


daniel  -  2010-01-26 16:51:38
de er mega nice, jeg vil anbefalle dem till alle mine venner de pwner!!!


Elisabeth  -  2009-10-12 12:40:07
Et plus vil være at sætte et stykke marabou chokolade, ind i dejen, så når det er frædig er det smeltet.. Det smager godt


  -  2009-04-15 10:32:33
fantastisk dej, jeg kommer to tern marabou chokolade som fyld det smager fantastisk.


Janne  -  2009-03-01 15:25:54
Jeg bagte dem, men chokoladen smager kan godt være lidt for meget. Det er ikke boller du spiser mange af i træk. Men ellers fine.


ida  -  2009-02-17 15:47:57
kan man lade være med at ligge chokolade på


mig  -  2008-02-02 12:35:58
hvor lang tid tager det


Lea  -  2008-01-26 12:59:40
Bollerne er rigtig gode, og de kan med fordel fyses ned. Pas på at fyldet ikke bliver for flydende.


matuka  -  2007-03-30 21:05:39
mmmmmm de er fantastiske


...  -  0000-00-00 00:00:00
kan de fryses?


Maria  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg synes de er gode, men man skal passe på at chokoladesmagen ikke bliver for kraftig for børnene.