Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links
















Fastelavnboller med chokolade

Fastelavnboller med chokolade, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 24 stk.
KagerRet : Kager

Hovedingrediens : Diverse produkter

Diverse chokoladeHøjtid: Fastelavn

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Fastelavnboller med chokolade, billede 4 Fastelavnboller med chokolade, billede 1 Fastelavnboller med chokolade, billede 2 Fastelavnboller med chokolade, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej
35 gram Gær
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3.5 dl. Kærnemælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
0.5 tsk. Kardemomme, stødt
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Fyld
75 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 dl. Kokosmel 1 spsk. 2 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 35 gram
100 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 Æggehvide 1 æggehvide ca 30 gram
   
  Pynt
75 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Kokosmel 1 spsk. 2 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 35 gram
   
  Pensling:
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   


Opskrift:

Først tager I en lille gryde eller kasserolle og smelter margarinen deri, hvorefter I hælder kærnemælken i. Hæld blandingen op i en skål og mærk forsigtigt efter om den kun er lillefingervarm. Smuldrer gæren i. Rør rundt til gæren er helt opløst.

Hæld så sukker, salt, kardemomme og mel i lidt ad gangen og rør rundt. Dejen skal være blød og smidig. Dæk skålen til med et viskestykke og lad dejen stå et lunt sted til hævning i ca. ½ time.

Rør imens margarine, kokos og chokolade sammen med æggehviden.

Når dejen er færdighævet, deler I den i to lige store portioner. Hvert stykke ruller I ud til en stor firkant som I deler i 12-15 lige store firkanter. På midten af hver firkant lægger I derefter en teske med chokoladefyldet, hvorefter I klemmer hjørnerne på firkanten sammen over fyldet, så I former en bolle. Sæt bollerne med sammenføjningerne nedad på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve i endnu ½ time.

Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 225 grader C. alm. ovn i 8-10 minutter.

Tag bollerne ud og stil dem på en bagerist, hvor de skal køle helt af inden de pyntes med smeltet chokolade, som I pensler ovenpå, hvorefter I til allersidst drysser lidt kokos henover.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (129 stemmer)

Opskriften er vist 182010 gange,
og udskrevet 8214 gange.


Energi:
KJ total 20303 (4834 kcal)
KJ pr. stk. 845 (201 kcal)
Vægt ialt 1462 gram
Vægt pr. stk. 60 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1388 KJ (330 kcal)
Protein 6.0 gram
Fedt 16.0 gram
Kulhydrat 41.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:

Energiprocent i opskriften
(Anbefalet dagligt indhold)




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Annika  -  2012-02-20 17:07:27
Dette er de bedste fastelavnsboller jeg har smagt. Jeg lave halv/halv med chokolade og hjemmelavet creme. 9 af hver. De er simpelthen blevet så lækre. Og der er ikke sparet på fyldet :)


  -  2012-02-18 15:39:12
undre mig over at der ikke er æg i dejer??


  -  2011-03-07 08:52:46
Smager rigtig godt med 2 stk lys marabou som fyld. Gør det sjovt til børnene op pynt dem med glasur og slik. Bollerne skal spises samme dag. De var temmelig tørre dagen efter.


  -  2011-03-02 21:57:28
De smager helt fantastiske, absolut ikke sidste gang vi har brugt den opskrift muuums


Lena  -  2011-03-02 14:40:43
Er det mørk eller lys Marabou i kommer i og kan de holde sig til dagen efter ?


  -  2010-02-18 14:26:32
Ummm.. Har lige bagt disse og de er bare super gode!! Lavede dem bare med ren chokolade som fyld - nemt og lækkert!!


  -  2010-02-10 16:11:02
de er gode med lys chokolade;)


Mayda  -  2010-02-07 14:55:20
rigtig god og nem opskrift.. men istedet for chokolade kan man købe cremepulver (ca.8kr) som piskes med mælk i 1min. og man kan evt. tilsætte cacao i cremen :)


E.C.  -  2010-02-07 11:26:40
Prøv at bruge 6 - 8 chokoladeknapper i stedet for det nævnte fyld. Det er nemmere og børnene er vilde med det.


  -  2010-02-05 13:32:15
vil prøve dem lyder fantastiske


daniel  -  2010-01-26 16:51:38
de er mega nice, jeg vil anbefalle dem till alle mine venner de pwner!!!


Elisabeth  -  2009-10-12 12:40:07
Et plus vil være at sætte et stykke marabou chokolade, ind i dejen, så når det er frædig er det smeltet.. Det smager godt


  -  2009-04-15 10:32:33
fantastisk dej, jeg kommer to tern marabou chokolade som fyld det smager fantastisk.


Janne  -  2009-03-01 15:25:54
Jeg bagte dem, men chokoladen smager kan godt være lidt for meget. Det er ikke boller du spiser mange af i træk. Men ellers fine.


ida  -  2009-02-17 15:47:57
kan man lade være med at ligge chokolade på


mig  -  2008-02-02 12:35:58
hvor lang tid tager det


Lea  -  2008-01-26 12:59:40
Bollerne er rigtig gode, og de kan med fordel fyses ned. Pas på at fyldet ikke bliver for flydende.


matuka  -  2007-03-30 21:05:39
mmmmmm de er fantastiske


...  -  0000-00-00 00:00:00
kan de fryses?


Maria  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg synes de er gode, men man skal passe på at chokoladesmagen ikke bliver for kraftig for børnene.