Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links
















Fastelavnsboller med marcipan

Fastelavnsboller med marcipan, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 24 stk.
KagerRet : Kager

Hovedingrediens : Diverse produkter

MarcipanHøjtid: Fastelavn

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Fastelavnsboller med marcipan, billede 4 Fastelavnsboller med marcipan, billede 1 Fastelavnsboller med marcipan, billede 2 Fastelavnsboller med marcipan, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Gær
125 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
4 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
375 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Fyld
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
150 gram Ren rå marcipan
1 Æbler 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
   
  Pynt
Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Perlesukker/Tesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
   


Opskrift:

Først tager I en lille gryde eller kasserolle og opvarmer mælken. Den skal kun være lillefingervarm. Hæld mælken op i en skål og rør gæren ud heri. Hæld de øvrige ingredienser i og rør rundt til dejen er blød og smidig. Dæk skålen til med et viskestykke og lad dejen stå et lunt sted til hævning i ca. 30 minutter.

Imens skal I røre blødt smør og sukker sammen i en skål. Derefter skærer I marcipanen i 24 lige store skiver. Så skal I skrælle æblet, fjerne kernehuset og skære æblet i små bitte tern.

Når dejen er færdighævet, deler I den i to lige store portioner. Hvert stykke ruller I ud til en stor firkant som I deler i 12 lige store firkanter. På midten af hver firkant lægger I en teske med smørblandingen, lidt æbletern og en skive marcipan, hvorefter I klemmer hjørnerne på firkanten godt sammen over fyldet, så I former en bolle. Sæt bollerne med sammenføjningerne nedad på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve i endnu 30 minutter.

Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 225 grader C. alm. ovn i 8-10 minutter.

Tag bollerne ud og stil dem på en bagerist, hvor de skal køle helt af, inden de pyntes med smeltet smør og drysses med perlesukker.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (167 stemmer)

Opskriften er vist 198935 gange,
og udskrevet 12012 gange.


Energi:
KJ total 17840 (4247 kcal)
KJ pr. stk. 743 (176 kcal)
Vægt ialt 1134 gram
Vægt pr. stk. 47 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1573 KJ (374 kcal)
Protein 6.2 gram
Fedt 21.2 gram
Kulhydrat 41.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:

Energiprocent i opskriften
(Anbefalet dagligt indhold)




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Emma  -  2017-01-28 07:59:31
Kan man godt lave deje om morgen, og så lade den hæve hele dagen?


Ruba  -  2015-02-12 21:01:02
super opskrift glæder mig til at prøve den!...


pia  -  2015-01-27 13:05:25
Har bagt dem hvor jeg har bytter alt sukker ud med stevia...de er præcis lige så gode.og så sparer man da lidt på sødemidlet...


Majbrit  -  2012-01-04 14:48:15
MMMM.... smager fantastisk.. jeg brugte letmælk i stedet for sødmælk... og havde ikke noget perlesukker så brugte bare glasur i stedt da bollerne var blevet afkølet :)


  -  2011-03-15 09:25:12
Jeg plejer at lave dem uden æbler men med en lille bitte klump blød nougat sammen med remoncen. Og som pynt bruger jeg chokoladeglasur. Men de kan sagtens fryses! Bare gør det inden du putter pynten på - så skal de bare tøes op og varmes lidt - enten på en brødrister eller i ovnen, på med glasuren og MUMS! De er bare SÅ gode!


stephanie  -  2011-02-18 18:12:25
De er bare gode! :D og de blev rigtig store, havde jeg dog ikke regnet med efter flere kommentare om at de var meget små. De bedste fastelavns boller jeg har lavet :)


Miause  -  2011-01-23 19:57:14
Super gode,og dejen nem at arbejde med!!!!


Greta  -  2010-02-27 13:35:02
Fantastiske lækre boller, der kan serveres hele året. Lav gerne 24 små boller, så er der også plads til anden kage. Kom groftrevet æble i stedet for æbletern i fyldet.


vipsen  -  2010-02-14 13:47:21
kan fastelavnsbollerne fryses


  -  2010-01-27 11:21:34
kan de bages med margerine i stedet for smør????


louise  -  2009-03-04 10:49:32
Rigtig rigtig lækre - var væk i løbet af ingen tid. Brugte dog ikke æbler - istedet puttede jeg et lille stykke chokolade ind i hver bolle:)


Iben, Odense  -  2009-02-22 19:21:39
Super gode fastelavnsboller... (og min kæreste favorit!) Jvf. kommentarer fra andre brugere om gærsmag, brugte jeg dog kun ca. 30 gram gær og fordoblede tiden for 1. hævning. Det fungerede fint!!! Til fyldet brugte jeg endvidere et rødt øko-æble og skrældede det derfor ikke - og det kan jeg varmt anbefale - giver også lidt farvespil i fyldet i den færdige bolle :-) Dej og fyld rækker til max 18 boller - ellers bliver de vist alt for små, jvf også kommentarer fra andre. Jeg brugte til slut lidt glasur m. en anelse fløde samt lidt mildt kakao i... Mums!


Else  -  2009-02-21 23:27:59
Rigtig lækker opskrift. Har lige bagt en dobbeltportion til vores barnebarns fødselsdag. Jeg sprang over sukkerfyldet og lagde i stedet marcipan, et lille stykke chokolade og æblestykke i bollerne. Stor succes for børn og voksne.


Naja  -  2008-02-09 00:11:50
synes de er okay, men dejen smager altså en smule af gær... OG synes godt fundet kunne have været "lettere" .. de er sådan lidt for søde og tunge :) - efter min smag.


jesper :)  -  2008-01-31 11:30:51
super gode boller men bare ikke så store men de smager godt!...


  -  2008-01-31 11:25:22
super opskrift glæder mig til at prøve den!...


Amalie  -  2008-01-24 13:11:04
Uuuuuha! Glæder mig sådan til at lave dem! De lyder lækre og ser lækre ud.. Dog gør jeg det uden æbler


Camilla  -  2008-01-12 21:44:40
Smagte rigtig godt..


Laura  -  2007-06-18 15:21:26
de smagte godt


sascha  -  2007-02-18 19:15:32
NØJ hvor er de fantastiske


Charlotte  -  2007-02-17 12:38:07
Fantastisk! Skal netop til at bage dem for anden gang. Denne gang vil jeg dog lave lidt færre end de 24, for jeg er enig i, at de bliver lidt små. Man kan i øvrigt godt udelade enten marcipan eller æbler i nogen af dem, hvis man bager til kræsne folk :)


Marianne  -  2007-02-14 17:39:23
Jeg lavede dem med et hjemkundskabshold - de var nemme at lave for børnene og de blev super-gode!! Alle elskede dem.


Merete  -  2007-02-10 16:09:18
de er rigtig gode, jeg brugte mindre sukker, og kærnemælk istedet for mælk


mig  -  2007-02-04 21:24:05
Jeg fandt opskriften på arla.dk akkurat magen til, den er nemmer at læse der.


Maria  -  0000-00-00 00:00:00
2 thumbs up! ;) alle tiders opskrift


ella  -  0000-00-00 00:00:00
de kan godt fryses - det gør jeg! De er rigtigt gode...Mmmhhhh


Mie  -  0000-00-00 00:00:00
Har lige prøvet at bage dem som stænger med æble, marcipan og chokolade indeni. De er så skønne!


susanne  -  0000-00-00 00:00:00
rigtig gode, især med chokolade i stedet for æbler


Lea  -  0000-00-00 00:00:00
De dejlig mmmmmmmmh alle skulle prøve dem : ) De er rigtig lækker med små æble stykker i !


Christina  -  0000-00-00 00:00:00
Mums! De bedste jeg har smagt. Jeg nøjedes også med at lave 18 stk., undlod æblerne og pyntede med glasur istedet. Det kan virkelig anbefales. Og så er de nemme og lave.


Christine  -  0000-00-00 00:00:00
De er bare alt for lækre, uden æbler! Men en smule for små... De var spist i løbet af et døgn!


Kogebog  -  0000-00-00 00:00:00
ser gode ud


Anja  -  0000-00-00 00:00:00
Jeps - rigtig gode - æblet gør virkelig noget . Tilføjede lidt kagecreme i hver - det blev bare godt!


Pia  -  0000-00-00 00:00:00
De smager godt, men det er rigtigt nok et de bliver lidt for små. Det passer hvis du laver 18 istedet for 25. Er der nogen der har erfaring med at fryse dem?


Faster  -  0000-00-00 00:00:00
vi lavede 18 store og lækre uhm


Mathilde  -  0000-00-00 00:00:00
Mmm mums, lavede dem med creme i stedet - virkelig gode og nemme! Men ja, lidt større :-)


Julie  -  0000-00-00 00:00:00
smager vildt godt :) de skal bare laves lidt større


Carina  -  0000-00-00 00:00:00
Utrolig lækre!.... Prøv selv


Alex  -  0000-00-00 00:00:00
jeg fik meget ros ,da jeg bagte dem


Margit  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg har bagt mange forskellige fastelavns boller i tidernes løb, dog aldrig nogen så lækre som disse. Prøv dem.


andersen  -  0000-00-00 00:00:00
jeg kan høre at det lyder som en rigtig god opskrift og jeg glæder mig til at prøve den


Lene  -  0000-00-00 00:00:00
Super god opskrift - dog også skønne uden æbler


Mie  -  0000-00-00 00:00:00
Super lækre!! Prøv dem... Men de vil blive ekstra lækre hvis man putter nogle små skraldede æblestykker i fyldet...


Theodor (:  -  0000-00-00 00:00:00
de er super lækre, men jeg ændrede lidt i opskriften. Sparede på smøret og sukkeret og pyntede med smeltet chokolade.. mums! !


Schjødt  -  0000-00-00 00:00:00
Lækre og nemme at lave


Dorte  -  0000-00-00 00:00:00
Smager godt,nemme at lave


Birthe  -  0000-00-00 00:00:00
Lækre, men lidt for små


Mickey :)  -  0000-00-00 00:00:00
De er bare SUPER gode!! Mmh... Prøv dem!


  -  0000-00-00 00:00:00
De smager GODT!