Safrannris
Hovedingrediens : Gryn / Korn - Basmatiris Indsendt : Red : |
|
|
Læg risene i lunkent vand, så risene er dækket helt ca. 1/2 time før.
Si vandet fra. Bring ca. 3/4 liter vand pr. person i kog i en gryde sammen med salt. Risen tilsættes og med jævne mellemrum (ca. 2 minutter) smages på risene indtil de er næsten kogt, men ikke helt. Hæld risene i en sigte, så vandet sies fra. Bring ca. 10 ml vand og 5 ml olie i kog i gryden. Hæld risene tilbage i gryden i kegleform. Bland safran og sukker og opløs det i 10 ml kogende vand. Hæld safranblandingen ned til risene på ét sted - ikke over det hele! Læg låg på. Skru ned for laveste blus og lad stå i 10 minutter.
Smelt smørret. Hæld risene ud på et stort serveringsfad med de safranfarvede ris øverst som pynt. Det smeltede smør hældes jævnt over risene - benyt evt. en hulske.
|
|
Opskriften er vist 9195 gange,
og udskrevet 171 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne