Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Sakkuk (Sakuk)

Sakkuk (Sakuk), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

FrokostRet : Frokost - Frokostretter

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :





Ingredienser:
500 g.hvedemel
250 g.rismel
3 - 4 æg
1/2 l.mælk
 knap 1 pk gær
125 g.margarine
 lidt kardemomme
 


Opskrift:

Dejen skal være så fast at skeen næsten kan stå. Hæves lidt. Bages i vandbad i ca. 2 timer.

Serveres med fedtegrever sirup og sprængt svinekød, samt "Øl med pind" som er hvidtøl med et (godt) stænk snaps.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (8 stemmer)

Opskriften er vist 14853 gange,
og udskrevet 153 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Mette Berg-Jensen  -  2015-03-13 23:00:33
Den smager af mere, hvis der bruges byggryn og bygmel.


Anette  -  2012-09-17 20:11:31
Sakkuk skal bages i vandbad i en gryde. Formen kan man købe på Fanø eller bestille den hos isenkræmmeren. Den kan ligeledes findes i genbrugsbutikker og loppemarkeder. Jeg har lavet det til familien flere gange og vi får sirup, stegte flæsketerninger og kartofler til. Det igger tungt i maven, men smager himmelsk.. God appetit.


Birte  -  2011-07-15 13:11:26
nå, nu har jeg da fundet ud af at det er en slags budding og derfor bages i en form.!!!Det kunne måske godt lige stå i opskriften??? Stadig mangler jeg lidt om temperatur og tid!!!!!


Birte  -  2011-07-15 13:07:05
Det er da den mest underlige opskrift - hvad skal man gøre med dejen. Hvor varm skal ovnen være - hvor længe skal det bage - skal det formes som et brød - ???????


Helle Odense  -  2010-09-12 20:38:21
Jeg har været med til at lave sakkuk på Fanø. Der brugte de en form i stål (eller et andet metal) med låg. Den var høj og mindede lidt om en randform. Hvor kan man få fat i sådan en i dag?


Eva  -  2010-01-01 23:09:30
Fie: "Sakkuk" betyder egentligt "sækkekage", fordi den oprindeligt blev kogt i et stykke sækkelærred. Jeg vil dog i nutidigt køkken foreslå et ildfast fad med høje kanter eller en rugbrødsform :)


Fie  -  2009-12-05 19:21:16
Det er en rigtig lækker ret :) men hvor kan man købe sakkukformen ?


Peder H. Thomsen.  -  2009-09-05 15:53:47
Sakkuk findes i flere forskellige udgaver. Jeg har min opskrift fra Sønderho på Fanø. Alt efter form koges i vandbad 2 til 4 timer. Tilbehør er også forskellig. Der er også forskellige opskrifter om det er fra Nordby eller Sønderho. Mvh.


Jette Nielsen  -  2009-08-14 12:03:09
Retten er en egnsret fra Fanø. Foruden ovennævnte serveres der også kartofler til, således at man får kartofler med fedtegrever, kød (som oprindelig var saltet kogt fårekød) med sennep, og kage m/sirup.


ruth  -  2007-08-15 22:24:45
hvad sker der lige her? hvad gør man ved dejen? skal den i en bradepande, i små skåle eller hvad?