Lammefondue
Hovedingrediens : Lammekød - Diverse lammekød Indsendt : Red : |
|
|
Skær kødet i 2-3 cm. store terninger.
Pil løget og hak det fint.
Pil hvidløgsfeddene og pres dem ned i en skål.
Hæld olien, eddike og vin over hvidløgene og rør det godt sammen med løg, peberkorn og rosmarin.
Læg kødet i denne marinade og lad det trække under låg i 12 timer.
Kødet vendes flere gange i løbet af marineringstiden.
Til saucen piskes cremefraiche, yoghurt, sennep og olie godt sammen og smages til med salt og peber. Den friske basilikum skylles og rystes tør. Bladene pilles af, hakkes fint og røres i saucen. Varm olien op i en fonduegryde over komfuret og stil den midt på bordet på en rechaud. Tag kødet op af marinaden, tør grundigt med køkkenpapir og anret det på 4 små tallerkner. Stil saucen på bordet i en skål. Hertil passer: Flute og forskellige saucer som f.eks. grøn sauce, karrysauce og hvidløgssauce. Derudover: Pickles, sursøde syltede frugter, artiskokhjerter og mangochutney. Grøn sauce (Dip) 50 g. mayonnaise røres med 50 g. halvstærk sennep og smages til med salt og peber. Heri røres masser af fintklippet dild, 1 tsk. finthakket frisk merian og 1 tsk. finthakket frisk estragon. Karrysauce (Dip) 100 g. mayonnaise røres sammen med 3 spsk. creme fraiche. ½ syrligt æble og 1 lille løg rives og røres i saucen sammen med 1-2 tsk. karry. Smages til med citronsaft, salt og evt. en anelse sukker. Hvidløgssauce (Dip) Pres 2-3 fed hvidløg ned i en skål og rør det sammen med 150 g. mayonnaise. Smag til med chilisauce og eventuelt tomatketchup. |
|
Opskriften er vist 11850 gange,
og udskrevet 379 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne