Lammefrikasse med hvidvinssauce (mikroovn)

Lammefrikasse med hvidvinssauce (mikroovn), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Frikassé

Hovedingrediens : Lammekød - Lammesmåkød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
700 g.lammekød uden ben
225 g.nye gulerødder
2 løg i både
 revet skal af ½ citron
 dl.hvidvin
 salt
 peber
3 dl.vand
225 g.bælgede ærter
 
 Sauce:
30 g.smør
30 g.hvedemel
 suppe fra lammekødet
1 æggeblomme
 dl.fløde
 
Opskrift:
Skræl gulerødderne og skær dem i ca 5 cm lange stykker på skrå. Skær kødet i store terninger. Læg dem i en rummelig skål sammen med gulerødder, løg, citronskal og hvidvin. Krydr med salt og peber.

Hæld vandet ved og mikrobølg retten tildækket i ca 9 minutter ved 900 W, eller til det koger Mikrobølg den derefter tildækket i ca 24 minutter ved 440 W. Tilsæt ærterne og mikrøbølg i yderligere 3 minutter.

Kom smørret til saucen i en skål og mikrobølg det tildækket i ca 45 sekunder ved 900 W, eller til det er smeltet. Brug en rundbundet mikroovnsegnet glasskål, der passer til mængden af saucen. En rundbundet glasskål er nem at piske i, og du kan holde øje med, om saucen begynder at koge over. Tilsæt melet og rør rundt, til det er opsuget af smørret.

Mikrobølg 30 sekunder. Si suppen fra kødet og spæd med den. Pisk saucen igennem og mikrobølg, til den koger. Mikrobølg yderligere 4 minutter. Pisk saucen igennem efter halvdelen af tiden. Hold øje med, at saucen ikke koger over. Smag til med salt og peber. Pisk æggeblommen med fløden og pisk den i saucen.

Hæld saucen over kødet og server nye kartofler til.


Bryder man sig ikke om citronsmag, kan den revne citronskal udelades. I stedet kan man drysse den færdige ret med hakket frisk koriander eller persille.

Vil man koge de nye kartofler i mikroovnen, beregnes 500 skrabede, lige store kartofler, 1 dl vand, men ingen salt, og de mikrobølges tildækket i 7 minutter. Lad dem hvile 5 minutter og mærk efter om kartoflerne er møre.

karakterer:
Opskriften er vist 5939 gange,
og udskrevet 162 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu