Kinesisk Sur-Sød Kødret

Kinesisk Sur-Sød Kødret, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter i gryde

Hovedingrediens : Svinekød - Svinekam uden svær

Oprindelsesland : Kina

KinaIndsendt :      Red :
Kinesisk Sur-Sød Kødret, billede 4 Kinesisk Sur-Sød Kødret, billede 1 Kinesisk Sur-Sød Kødret, billede 2 Kinesisk Sur-Sød Kødret, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Svinefilet. helt afpudset. rå
1 tsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

1 tsk. Sherry. tør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
  Sauce:
1 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

1 tsk. Ingefær, syltet i sukkerlage 1 tsk. vejer ca. 5 gram.
1 spsk. vejer ca. 20 gram.
1 dl. vejer ca. 100 gram.
2 spsk. Eddike 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 spsk. Sojasauce 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 spsk. Tomatpure 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
2 dl. Svinebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
100 gram Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
100 gram Hvidkål 1 mellem hvidkålshoved vejer ca 2000 gram renset og uden stok.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
Opskrift:
Skær kødet i små terninger og gnid dem med olie og sherry. Lad dem ligge køligt.

Svits det finthakkede løg til saucen i olie, tilsæt hakket ingefær og eddike og kog et par minutter. Rør maizenamel ud i 1 spsk. vand og rør det i gryden sammen med soya, tomatpure og bouillon. Kog saucen igennem og hold den varm.

Vend kødstykkerne i pisket æg, krydret med salt og peber. Vend dem i maizenamel og ryst overflødigt mel af. Steg kødet i hed olie og lad det dryppe af på fedtsugende papir.

Vend reven gulerod og snittet kål i saucen, tilsæt evt. lidt mere bouillon og smag til med salt, peber og en anelse sukker.
Grøntsagerne må kun koge 1 min. i saucen.

Hæld sauce og grøntsager over kødet.

Serveres med kogte ris.





karakterer:
Opskriften er vist 57020 gange,
og udskrevet 983 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 4732 (1126 kcal)
KJ pr. Pers. 1183 (281 kcal)
Vægt ialt 1337 gram
Vægt pr. Pers. 334 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 353 KJ (84 kcal)
Protein 10.0 gram
Fedt 2.9 gram
Kulhydrat 4.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-05-18 18:46:22
Der smagte godt, men kan det fryses?

  -   2008-06-21 21:40:25
Smager meget bedre end det lugter og kan varmt anbefales.

  -   2005-01-01 01:01:01
retten er dejlig nem at lave, og den smager rigtig godt! En god ret du kan bruge til at øve dig til at spise med pinde!!