Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Stegt svinekam med sprød svær

Stegt svinekam med sprød svær, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Svinekød - Svinekam med spæk/svær

Højtid: Jul

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :





Ingredienser:
2 kg.svinekam med spæk
1-2 spsk.groft salt
 evt. 3-4 laubærblade
5 dl.vand (evt. halvdelen vin)
1 løg
1 lilleporre
1 gulerod
 
 Sauce:
5 dl.siet sky
 majsstivelse eller saucejævner
 evt. kulør
 


Opskrift:

Få slagteren til at ridse sværen helt ned til kødet.

Gnid sværen godt med salt, der skal helst komme salt ned mellem hver svær. Stik evt. laurbærblade imellem.

Læg stegen på risten over bradepanden. Den skal ligge, så sværen er så lige som muligt. Kom vand og urter i bradepanden, og sæt stegen på midterste rille i en kold ovn. Tænd den på 200C, og lad kødet stege ca. 1 1/2 time.

Et stegetermometer skal vise 65C.

Hæld skyen fra, og efterbrun evt. sværen et øjeblik under grillen. Lad stegen trække mindst 15 minutter, inden den skæres i skiver.

Sauce:
Si skyen, og bring den i kog. Jævn med majsstivelse rørt ud i koldt vand eller med saucejævner. Smag til, og farv evt. med lidt kulør.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (24 stemmer)

Opskriften er vist 90946 gange,
og udskrevet 1164 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Stefan  -  2011-11-18 16:14:08
Hvis du sørger for en temperatur på 73 gr. får du en gennemstegt svinekam som samtidig er mør og saftig. Og eventuel salmunella er væk.


erik  -  2008-11-21 22:23:01
65 grader er for lidt så er det vi får salmonella den skal mindst være 75 grader