Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Fyldig gratin

Fyldig gratin, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4-6 

HovedretterRet : Hovedretter - Gratin

Hovedingrediens : Grøntsager / Grønsager - Diverse grøntsager

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
2 dl.naturris
5 dl.vand
 salt
 
1 pastinak
3 gulerødder
3 stilkeblegselleri
1-2 rødløg
2 spsk.olie
 salt
 peber
2 fedknust hvidløg
 timian
 friskhakket persille.
3.5 dl.bouillon eller hvidvin
 
50 g.smør
4 spsk.mel
7 dl.kogende mælk
200 g.reven chedar
 salt
 peber
 


Opskrift:

Kog 2 dl. naturris i 5 dl. vand tilsat salt ca 35 minutter. Skræl 1 pastinak og 3 gulerødder og del dem i mindre stykker. Skær 3 stilke blegselleri i strimler. Pil 1-2 rødløg og del i både. Svits grønsagerne i 2 spsk. olie, krydr med salt, peber, 2 fed knust hvidløg og timian og tilsæt friskhakket persille. Hæld ca 3½ dl. bouillon eller hvidvin eller en blanding ved. Lad blandingen simre ca 15 minutter. Bland grønsager og ris og kom det i et ovnfast fad. Smelt 50 g. smør i en gryde, rør 4 spsk mel i og spæd med ca. 7 dl. kogende mælk. Tilsæt 200 g. reven chedar og smag til med salt og peber.

Hæld ostesovsen over risblandingen. Stil retten i ovnen ved 200 grader i 25-30 minutter.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 19716 gange,
og udskrevet 324 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Dorte  -  2009-05-08 17:52:22
Det er en rigtig god gratin. Den er måske lidt tynd (meget fugtighed). Først når den bliver varmet til andendagen, får den en lidt fastere konsistens. Smagen er der absolut intet i vejen med.