Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Fransk bondebrød

Fransk bondebrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :





Ingredienser:
430 g.hvedemel
3,2 dl.vand
20 g.gær
10 g.salt
 


Opskrift:

Opløs gæren i let køligt vand. Rør salt i. Ælt melet til dej og lad den hvile tildækket i 15 minutter. Slå luften ud af dejen og lad den efterhæve i 15 minutter. Slå igen luften ud af dejen og lad den hvile 3-4 minutter. Form den til brød eller baguettes.

Sæt brødet i en 270 grader varm ovn, men skru ned til 210 grader og bag så brødet færdigt ca. 30 minutter (baguettes bages 10 minutter ved 270 grader). Hæld et par dl. vand i bunden af ovnen, så der dannes damp. Derved bliver brødskorpen mere elastisk, og får lettere ved at udvide sig, og brødet får den bedst mulige krumme og skorpe.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (29 stemmer)

Opskriften er vist 31393 gange,
og udskrevet 900 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Mia  -  2009-06-25 19:21:38
Har liget prøvet brødet her til aften, og det var ganske vellykket, det er blødt og luftigt og let at have med at gøre. Jeg skiftede ca 1/3 dele a melet ud med rugmel for at få et grovere brød. Er super som brød til en sammenkogt ret eller lign.


linda  -  2008-03-03 23:22:24
det er super nemt at lave, man skal næsten ikke bruge nogen ingredienser og det er blødt, friskt og lækkert s 2 dage senere. Det hæver ikke så meget, men i ovnen hæver det op, så pas på at det ikke bliver for buttet, det skal være lidt længere end man normalt ville. God fornøjelse


Michael  -  2008-01-27 14:08:53
Et virkelig godt brød. Man kan med fordel tilføje lidt groft mel. jeg plejer at bruge ca. 400g hvede og 30 g groft mel. Det giver lidt mere tyngde i brødet. Har også lavet dette brød med sort oliven i stykker i selve dejen og med saltflager og timian på toppen. Det er rigtigt lækkert.


laila  -  0000-00-00 00:00:00
Et rigtig godt brød til næsten ingen penge!